Monday, October 20, 2008

AEON KREDIT YANG TAK BAGUS

panas ati betul aku ngan AEON Cdt nie tau..mangkuk tol la..~~***kan dah dpt mangkuk ngan aku**~~ader ke patut nak reject permohonan tanpa ader reason..bangang tak??

aku: hello aeon cdt..sy nak tanya la berhubung dgn penolakan pinjaman sy..kenape ye?(ceeeaa..sopan tak ayat aku..hehhe)

CS (customer service): yer cik blh bg cik punya no IC..

aku: 820921-08-****..

CS: cik zuliana ye..maaf cik pinjaman cik ditolak

aku: sbb aper yer..

CS: just tulis kat sini kod 046..kami xtahu sebb aper ..kat sini tulis camtu je..sistem yg bt

aku: mana boleh aeon kredit tolak application sy tanpa ader reason..kalau awak ckp reason sbb gaji saya tak mencapai had minima sy boleh terima la..ni kalau awk ckp takde reason mmg tak logik..abis tuh aeon cdt suka2 tolak pinjaman org je la eh xde reason..bla..bla..bla..aku bebel lg...

CS: mmg cik sistem hanya tulis 046 jek..kami taktahu sbb ape..

aku: xpelah lepas nie sy ckp kat semua org AEON cdt takleh pakai sbb suka2 tolak pinjaman org tanpa reason..

(hahahha..sbb bngang aku ckp camtu la..ader lg la aku ckp2 ngan dia..tp malas la aku nak tulis semua kat sini)

boleh tak camtu diorg punya reason..masuk akal tak..dah la 2nd time aku bt application..pastu reject pon alasan yg sama..kalo korang panas ati tak??first time aritu pon gitu lepas tuh dia ckp xpe cik, cik bt la sekali lg application..mcm ******* jek tau main suh2 org bt lg sekalik lepas tuh reason gitu jugak..eee panas betul ati aku..kot dia kate aku punya gaji sikit benor ke aku leh la terima kan..xkesah la kan..ni leh plak ckp xtau sistem yg letak kod tuh..aikk ape punya sistem..korang gak yg bt sistem tuh kan..bukannya sistem tuh yg bt ngko kan..

aku geram bukan sebab loan aku kena reject..tp sbb jawapan yang diberikan mmg tak boleh terima langsung..loan reject tanpa ader alasan..tak masuk akal langsung..eee geram jek aku..

so pada korang2 semua..sape2 yg boleh explain kat aku naper jd camtu..amat2 aku alu2kan..kot2 korang mmg keje ngan AEON cdt ke kan and tau sbb musabab nyer..sila la jelaskan pada aku yg sememangnyer jahil nie..kot2 aku yg salah ke kan..so tolong2 la erk ;P




166 comments:

Suki Cida said...

Tahu tak AEON credit punya interest bapak punya tinggi?! Tak yah la bell pinjam Aeon credit... akak nasihatkan tak yah... akak tak clear sangat pinjaman apa yang bell maksudkan... tapi YM akak... hehhe akak ni kaki hutang bank... so dlm banyak hutang tu akak dah bandingkan semua rate... dr kad credit sehingga la ke credit barangan...tapi Aeon credit tak baguih! interest cilako tinggi!

biskutrajin said...

woho...mmg aeon pasni sy x lyan lgsung le cenggini...ish...lps bce suki cida nye komen, tkut le pulok

ZBELLEZA said...

yeke akak gitu..hurmm..xpelah ader la hikmah nyer yer kena reject tuh..keh keh keh..camtu boikot jek la AEON cdt erk..heheheh

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

alahaiiii ciannyeee...tak pe takpe...sabo ek..hehee

ps- berita baek...anda telah ditag!..sila claim nnt ye..hehe...:P

Anonymous said...

Setiap permohonan yang kene reject ni ader sebabnyer...actually waktu korang buat permohonan kebiasaannyer akan di cek guna CYCRISS atau CTOS,,... dier akan cek korg punyer payment behaviour and other loans termasuk arr Car Loan, Housing Loan, Credit Card, and Personal Loan ngan Bank Lain..
kod 046 tu punyer maksud sendiri..hanya customer service ambank yang tau aper maksud kod 046 tu... tapi untuk pengetahuan korg pihak bank takkan bagi tau reasons dier knp tolak u all punyer Loan Application--- itu ader lah prosedur bank..

Cuber korg cek?
1) korang pernah ader tunggakan ker samada kereta, loan lain, rumah atau Credit Card lebih 2 bulan ke atas???

2) korang bekerja kurang dari 6 bulan dan rumah xder no Fix Line?
atau korang kerje lebih enam bulan atau lebih setahun tapi masih belum permanent atau masih kerje kontrak ngan syarikat korg??

3)EPF korang punyer potongan bulanan kurang dari RM165?

4)Slip Gaji korg tak carbonized? atau printed statement jer? Gaji kurang dari RM1500 bersih... atau sesetengah bank minta Income RM1500-2000. Klu u kerjer Govt Servant Korg ader kelebihan pinjaman ..korg cek arr sendiri... tapi kebiasaanyer potongan pinjaman Govt Serv ni ngan Biro Angkasa..atau koperasi.

5) Jenis pekerjaan, kebiasaannyer kalau korang kerje profession yang punyer risiko tinggi seperti Polis, Pramugara and Tentera atau apa saja...kemungkinan besar susah untuk diluluskan (Risiko Keselamtan ).

6)Korang susah untuk dihubungi untuk second verification, atau korang takder alamat tetap.

7) korang kena tinggal sekurang2 nyer dua tahun di alamat terkini, samada sewa atau rumah sendiri.. and korang kener ader alamat tetap, dan org yang boleh dihubungi selain keluarga.. (mesti alamat pun lengkap cth: berapa lama perkenalan, kerjer aper, no telepon, dan Gaji bulan ..kirenyer secong guarantor)


Korang cube cek..kalau ciri2 diatas takder kat korg maknanyer korg kener cek ngan bank negara!!!!!!!!!!! diorang ader semua rekod peminjam di Malaysia..kot2 korg blaclisted ker dalam Hutang2 lain , saper tau....

Wassalam ..
Yang Benar
malikz83@yahoo.com

Anonymous said...

sy setuju dgn malikz83 tu..n actly..ade betol nye..
one more thing..sy da pnah apply dgn ae0n nih..xde la teruk sgt..if kite btl2 nk pkai duit..mmg cpat sgt proses dia..x smp 3 ari if xde poblem..
ala..interest tu biase la..mane de bank/credit service yg xnk untung kn..kalo x nk byr byk..byr lump sum within a year..leh dpt rebate..
eheheh..sy bkn nk sokong aeon..tp ckp based on pengalaman..

Anonymous said...

Aku stuju psl aeon suke2 x approve loan ni..aku pun pnh apply jgk dlu..ms 2 sume ok la..mmg btol aeon nk fix line no yg kt umh @ ofis..(klu xde,mmg x approve) mcm kta malik 2 la..aku plak kna cmni.hari yg aku pegi apply 2,hari aku cuti..so,aku x available la kat ofis kan?bila aku msuk kja pg esk,s/visor aku bgtau aeon call cari aku.s/visor aku bgtau la yg aku ni cuti..tp staf aeon yg pekak lagi bangang tu..4,5 call kt ofis aku lps 2.ptg yg sma aku dpt sms dr aeon loan aku x lulus.aku ni pn,pegi la skali lagi kt aeon 2 bgtau keadaan sebenar..tp mcm 2 la..dia suruh aku apply smula..aku buat la..tapi dgn segala bangangnya aeon kredit ni,ptg yg sma jgk aku dpt sms loan aku yg ke-2 pn x lulus..so,apa ko agak malik?just 4 information,aku kja dlm perbankan xde la lma,cuma 5thun..loan ni sume mainan aku dlu..tp aeon pnya reason, MEMANG TAK MASUK AKAL..!!!
rapala_59@yahoo.com

Peja said...

arini personal loan AEON Kredit aku baru je lulus setelah 4 kali apply... aku pun xtau sbb ape kene rijek sebelum ni.

Anonymous said...

haha...kesian operator tu kene maki...jangan lah marah die hanya kerana kita tak dapat sesuatu..die kerja carik makan dan jawab apa yang patut majikan dia suruh dia jawab..kalau die taktau..nak buat macam mana..marah pun die tetap taktau..betul tak?..sebelum beli..pinjam..minta..fikir dulu..masa minta masa tu la kita tanya macam2..pape pun manage your money wisely..tq..(saya pun mangsa maki pelanggan..nasib2..)

Anonymous said...

kebiasaan orang yang buat personal loan dia akan mintak 10 kali ganda lebih tinggi daripada gaji yang dia ada.tetapi mana-mana bank kat malaysia ni pun personal loan dia akan bagi 2/4 kali ganda.pastu maximum 5 tahun.

ni mesti kes gaji RM 1.5k mintak RM 10k.tapi apa bezanya ko beli satu laptop SOny katalah bernilai RM 15k pastu dapat je laptop tu pagi petang tu ko jual balik? separuh harga.maka dapatlah RM 10k...cash hahahaaha.bodoh punya aeon.sendiri buat peraturan sendiri kena.kalau korang tengok kalau beli brang aeon tak tanya banyak.peraturan tak ketat.

tapi bila membayar balik tu dikira RM 15k la.tapi biasa interest barangan atau appliance cuma 1%.kaalu korang tersasul bayar pun cuma RM 20 ke bunga dia.


satu lagi kredit kad.mana2 kad kat malaysia ni ada advanced payment.cth korang amik ahbeng klasik credit kad.max limit RM 5k..korang boleh withdraw sesuka hati korang sebanyak RM 4k (75% daripada limit kad).tapi bunga dia 9.9%.membayar balik 3 tahun tak salah...so installment bulanan..padan muka la..


aku gerenti la ni mesti pasal personal loan mintak banyak sangat.

dani said...

malik aku nak tanya sikit...aeon kredit dalam kategori perbank kan ke?aku da dengar satu syarikat menawarkan perkhidmatan penyelesaian kredit dengan bank...AKPK agensi kaunsling penyelesaian kredit...tapi kawan aku kata aeon kredit bukan dalam kategori bank...dia kata lau aku da ctos ma aeon kredit tak da masalh tuk aku wt loan pe2 ma bank di malaysia ni...tapi tahun lepas aku nak buat asb loan aku tak lepas cz aeon kredit...nama aku dictoskan aeon kredit....aku lum cuba wt loan di bank lain g...so mungkin malik leh terangkan n mungkin malik tahu status aeaon kredit bank o tak...leh tak akpk bantu stle masalah aku ni....aku apply kredit kad lulus...tu yg mengherankan aku...n aku da rancangan tuk wt loan rumah....

Anonymous said...

Kepada commentor and blogger, pokok nya adalah kita harus berbelanja secara tunai dan kita akan sentiasa berada dalam keadaan tenang, apa yang saya boleh kongsikan adalah, byk org kita terutama melayu suka berbelanja ikut perasaan,perasaan mcmana? takut kalah, dengki, tak boleh nampak miskin and etc......sebenarnya ini adalah sifat bangsa kita........jadi kepada yang tak setuju boleh teruskan namun kepada yang setuju dengan komen saya ini, mari kita muhasabah diri dalam setiap perbelanjaan yang akan kita lakukan sebelum melakukan, cuba asing antara keperluan dan kehendak. sebagai contoh kalau gaji 2500 sebulan, janganlah beli kereta honda, pastu sewa rumah 1000,pastu pakai credit card 2-3 keping, bergayut telefon, barang make-up yang trendy,memang tak cukup.kerana kereta dah sah-sah 1000 sebulan+ rumah 1000, so balance 500....itu la pasal selalu outstanding......tp kalau gaji tersebut anda pakai myvi,sewa rumah 500-700, pakai ala kadar punya make-up, kurangkan bergayut,insyallah....cukup dan siap boleh bagi pada org tua lagi.....renungkan2 kerana ini lebih baik dari berhutang.

asiahnurfatimahdaud said...

mmg btol..saya dah 2x juga cube, tkde ape2 jawapan..bengong kan! nk kata gaji sikit...tklaa mampu juga nk bayar...loan umah kete dan kad kredit mmg tkde...mmg tkde hutang pun ngan mana2 institusi kewangan...ni kire 1st time...

Anonymous said...

AKU SBG AGEN KREDIT KAD N LOAN TA TERASA SGT DGN KOMEN KORG. HAK MASING2. KALAU TA APPROVE TU CUBA CEK NPE. MALIKZ83 DA BGTAU. MASA KORUNK ISI FORM MMG AKU TA TANYA SBB TAMAU BUANG MASA. NT KORG KATA LECEH PLAK. SO AKU JUZ TANYA YG BASIC2 JE. SELEBIHNYA BIAR HQ YG CEK.

SHAZ.

Anonymous said...

tumpang lalu...nak tnye...biasa rhb easy loan tu proses document yg die minta (bank statement 3 bulan & slip gaji)untuk approve ambil ms brpe lame erk?? aku commit 1 kete je(monthly rm310), basic sal RM2450.. keje 5 bulan lebih..(ade chance tak?)

Anonymous said...

Terus terang... Aku memang dah bengang berbakul2 dengan AEON Credit. Aku pernah request minta additional Gold Card + kad sedia ada. Boleh dia bagi share credit + increase RM500 jer. Sebab x puas hati, aku cancel. Gi kaunter utk cancelkn Gold Card tu siap bg balik. Pas 2 tahun kemudian, aku cuba buat Loan utk biznz. Senang2 jer kene reject dgn HSBC. Aku rase pelik... pastu cuba nak beli kereta, pun sama kene reject. Aku dah makin rasa sangat2 pelik. Cek punye cek, tanya member dlm HSBC dia kate aku ade hutang dgn AEON RM150 yg buat semua application aku kene reject. Alasan service charges utk Gold Card tak bayar. Memang celaka lah sampai ke mati mamat yg aku jumpe kat kaunter. Kalau dia hidup lagi biarlah tak senang sampai mati. Dia tak tunaikn tanggungjwb dia sampai menyusahkan orang lain. Aku gi AEON Tebrau, tanya apesal jadi camtu, Manager dia kata takde pun sy request terminate Card tu. Last2 dia siap minta aku bayar RM70 + RM150 utk settlekn hal tu. Dah pulak, siap kene tambah bayar pulak... sedangkn servis takde guna langsung... MEMANG AKU HARAMKN DUIT YG DIORANG AMBIL TU... akupun bayarlah supaya tutup kes...
Senang citer, servis AEON Credit adalah yang paling teruk & paling menyakitkan hati... Call customer servis, senang2 saja tutup line... Servis macam tahi...

Anonymous said...

Oh ya... logik tak orang yang bergaji RM10,000 dia bagi credit RM5000 saja? Tak masuk akal... Konon nak strict tapi servis macam #@$#...

Anonymous said...

Sya pn terima nsb yg sama.. hahaha..
My salary 2500++ monthly ada ke approved loan RM2,000.00. X logik lgsg. Pastu tnya knpa.. Jwpnnya x de reason.. Uhuhu.. Apa tu?? Simpan je la balik RM2,000.00 tu.. Thanks a lot.. X mau..

Anonymous said...

Xdelah truk sgt AEON ni ....sy apply ok jer..da 3 kali wat loan x penah reject...interest pun xdelah tggi sgt yg mcm cik kak tu tulis..kalo wat 5 thn memgla intrest tinggi..sama je mane2 bank...2 3 da apprOve ...
Rasa xdelah byk songeh mcm bank lain ...
Kalo da ada express kad lg senang proses...

Anonymous said...

Loan sy pn kne reject..g kt aeon branch isi form 21hb..dye submit 23hb da to0 blh plak tggu smpy ari ni..blh ckp TAK DI LULUSKAN...msk ni da 2 kli sy apply tw..nk kate bkn ahli dorg,,sblm ni bli tv xsmpy 6 bln payment sy wt full payment...argggggg!!!!!!tny sbb ape,blh ke jwp pihak kami xtw la cik,,abah die la...sy xcye ape korg ckp sbb tu try wt,,last2 cm ni..

Anonymous said...

aku apply ok je... kira aeon ni snang ar nak apply dr bank2 yg lain.. kalo bank2 lain, nk bg kat org gomen jek.. bila dgr swasta xmo bg.. tp aeon x.. jnji gaji ko byk.. hahaa... psl kna reject tu xtau la nape.. cuma yg x brapa bkenan tu sbagai pmegang kad kredit byk sgt org insuran call.. sbb cara nk byr dia kata payment statement msuk kad kdt punya statement... apa da x suka taw..

diana rasid said...

salam..sy ni bru nk apply tp xtaula ape nsib..huhuhu sy xad cmtment lagsung,n xpnah wat ap2 pnjman..bkrja da 1 tahun lbh. basic rm1800+insentif rm2500++ rse2 ade harapan tak??

Anonymous said...

haram jadah... tiga kali depa col utk memohon, tiga kali permohonan kena reject. aku sumpah dah tak mau layan depa.. yang aku heran, aku dapat aje lulus loan dari CIMB dlm masa AEON CREDIT col kali pertama. Kali kedua kena reject juga dan secara tak sengaja minta pula loan dari RHB aku dapat lulus. korang fikir2kanlah.. aku rasa AEON CREDIT sengaja nak bagi hati aku panas.. mcm lah aku nak sangat loan dari depa yang tinggi sampai 11% tu.. mungkin rahmat dari Tuhan. Alhamdulillah!!

sham said...

Geram betul la gan aeon br t'tunggak skit nk buat report polis mcm sial..ada ke cara aeon mcm tu asyk pakse2 org dh mcm ahlong dh..

Anonymous said...

salam.....sy pemegang express card n credit card aeon.......
sblm ni sy just cstmr biasa aeon b'mla dgn bli mto gn loan aeon....payment kekadang jerk sangkut TPI SBLM AEON KOL SY!SY KOL DIAORG DLU BG TH MUKIN BLN NI SY XDPT BYR???BLN DPN BYR....ok jerk diaorg xde lak sesengal ubi?
pas 2 wat installment laptop...pn ok jerk...intrest xtggi pn sthn 12% jerk...
pas 2 bla samsung tab pn ok jerk....
BUAT LOAN 3HRI PROSES DPT KPTSN 3 HR KMUDIA DIAORG KOL SRUH CHECK DUIT DH MSK 3K.....smuanyer ok jer.....dan yg terbaru diaorg siap ofer loan 6k dkt i....
klu dh th bln tu xleh byr kol la diaorg dlu jgn la smpai diaorg kol kt....skrng ni kta yg htang diaorg bkn diaorg htang kta....ada fhm!!!!!
dan pd yg ssh dpt loan cb check mkin pmbyrn htang sblm ni xbg @xbyr lnsung....
OPSSSS LPA NK BG TH GJI SYA BRU RM1600,TOLAK RMH RM450,KETE RM350,SUSU ANK LG!TNGGNG BINI LG....ok jerk....
dan esk loan 6k msk lg.....
pndai pnjm,pndai byr pandai la uruskn kewangan......

Anonymous said...

salam..sy apply cimb express hari senin,hr khamis die sms xlulus..sy cume ade loan kereta rm490..rhb loan rm297..sy nk apply aeon icash pulak..rase lepas x?masing2 loan tertunggak 1 bulan..gaji rm1600++..rase lepas x..huhuhu

Miss Pifey said...

huhuhu.....sy ade la loan motor gn nama sy tp org len yg bayar...last year di call twar 5k tp x lulus...awal thn nie di call lg dia ckp ade perubahan ape tah jd intrest dia jd kurang ckt..sy pn yee kn jela...2hari kmudian dia call fia ckp approve tp 4k je so intrest nye 1.2lbh kot..byrn balik 2thn bunga baru 1,100 x dela mahal sgt kn...ske2 je x tw nak wat pe duit 2...hahaha cimb lg mahal 2.lbh....

Anonymous said...

SALAM.............. SETIAP LOAN YANG KITA BUAT PIHAK PEMBERI HUTANG KENA PERIKSA BETUL-BETUL SAMA ADA KITA NI MAMPU BAYAR ATAU TIDAK.....DAN PERMOHONAN KITA AKAN DIMAKLUMKAN KEPADA BANK NEGARA....... TAPI KALAU TAK BAYAR ATAU ADA MASA MUDA-MUDA HUTANG TERTUNGGAK TAPI DAH BAYAR... NAMA KITA BELUM DIBERSIHKAN DEKAT CTOS ITU YANG KENA REJECT.... MACAM SAYA SAMPAI SEKARANG NAK BUKAK AKAUN DI MAYBANK PUN TAK BOLEH... NAMA SANGKUT( TAK KAT MANA AKU SANGKUT ) TAPI YANG HERAN SEMUA BANK OK JE..... TANYA MAYBANK PUN DIA ORANG TAK DAPAT JAWAB... AKU KENA CARI SENDIRI SEBABNYA.... SEDANGKAN BANK LAIN AKU DAPAT BUAT LOAN DAH BERATUS RIBU...... AEON OK JE.... SKALI POHON TERUS DAPAT.... CUMA KREDIT KAD JE BELUM... PIHAK AEON YANG CALL AKU... BUKAN AKU TERHENGGEH-HENGGEH NAK BUAT KAD KREDIT... 2X REJECT... N YANG KETIGA DAH LULUS... RM50 PASTI SUDAH KENA.. CUKAI KERAJAAN.....
TAPI MAYBANK YANG AKU SEDIH... SAMPAI ANAK-ANAK PUN NAK KENA BLACK LIST..... ADA PIHAK YANG TAHU KENAPA AKU X LEH BUKA APA-APA AKAUN KAT MAYBANK...

Anonymous said...

Sebab encik ade bela harimau kat rumah.

Anonymous said...

xlayak xpayah la kecoh2. tgk blik rekod kewangan sendiri,xtau blaja. aeon bg loan pd org yg bergaji rendah dan sederhana,loan brg2 yg bank xpenah/xakn buat,loan pada rekod loan yg pertama dan org desperate nk approve loan. byk org miskin dan bodoh aeon bagi pinjam,last2 sangkut byr nk salahkan pemberi hutang pulak.bangsat looo

Anonymous said...

Kalau ikut dari cite awk tu nampak memang aeon tu tak salah. Kod 046 tu adalah kod reason.. sama ada maksud dia gaji tak mencukupi ke, payslip tak meyakinkan ke.. yang salah tu staff yang pickup phone awak tu. sepatutnya dia sebagai call centre kena alert kod2 yang sistem tulis. sebab customer kena tau. Btw, awk jgnla mangkukkan sangat aeon tu. tapi mangkukkan staff tu sbb tak amik tau.. atau setidak tidaknya pas pada person incharge yang tau pasal kod2 tu..

Apa pun, sometimes make friend with them selalu dapat selesaikan masalah.. marah2 tabaekkk.. heheh tak selesai pon masalah.. loan siap reject lagi hehhahahah

Anonymous said...

Tak payah la nak emosi klo xdpt. Sepatutnya mmg pihak aeon credit atau bank walaupun staf x boleh beritahu kenapa reason reject. Diorang bkan suka bwat camtu tp mmg dah undang2 bank negara dan institusi perbankan bwh bank negara. Pernah denga bafia tak? Jadi klo loan x lulus tuh cuba call ccris dan ctos cek profile korang knp loan x lulus. Sy ckp ni berdasarkan pengalaman sbb sy staf bank yg handle personal loan utk cust. Mmg jd kesalahan klo staf teveal knp loan anda reject bleh dikenakan tindakan bwh akta bafia.

Anonymous said...

salam geng. dlm masa 1 thn aku guna pakai aeon n xdak hal pun. aku wat loan senang ja lulus. aku wat crdt cad pun senang jew.

Anonymous said...

Aku dah kena dah memg mcm syial tol.aku ada la kad kredit aeon n sblm ni memg pnh wat pl ngan aeon.beberapa bln lps ada la nak wat overlap la konon kat aeon.sblm 2 dia soh jelaskn baki semasa pl 2 n kad kredit br pl baru leh lulus.hbs sebln gj alih2 reject without reason.fuck off.

Anonymous said...

Emmm...hubby sy bru je beli kereta secondhand...sehari je da lulus.. Cuma ibterest tinggi ckit tp memng cepat je proses..mybe loan yg direject ada sbb tertentu.takkan takde sbb loan direject

Anonymous said...

bole sy th loan aeon lau nk wt overlap mcm mane?

Anonymous said...

Nak tanya lah.. say dah lulus kad kredit Aeon, dan apabila berbelanja bil semasa sebanyak RM1805.50.. bila check bil bayaran minimum sebanyak RM92.02.. kalau saya bayar bil tu sebanyak RM500.. lebih daripada bayaran minimum tetapi x bayar bil sampai habis.. caj memang dikenakan ke tidak? siapa yang tau, leh tolong jawab tak..

Anonymous said...

Bagi saya Aeon Credit ni xde la teruk sangat kalau nak dibandingkan dengan bank2 lain. Saya sekarang dah byk buat loan dgn aeon credit, buat loan motosikal, personal loan, kad kredit, semuanya mudah kalau ikut prosedur dan syarat, elok lagi kalau ada rekod pembayaran yg cantik. Kalau nak kata interest tinggi itu sebenarnya kita yg tentukan sbbnya kalau kita pilih buat bayaran jangkamasa panjang mmg la tinggi interestnya, mana2 bank pun camtu.. contohnya kalau nak beli motor guna skim "0" downpayment untuk pembayaran balik 3 tahun mmg la tinggi interestnya, jangan la complaint kalau itu yg kita pilih, sama la dgn loan2 yg lain. mana2 bank ada prosedur masing2, aeon credit x sama macam bank2 besar yg lain.

cieCT khadijah said...

klau ader tertunggak ngn study loan cm mne?i mean PTPTN or MARA?layak ke x dpt pinjaman dri aeon?

Anonymous said...

I do not even know how I ended up here, but I thought this post
was great. I do not know who you are but certainly you
are going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

Feel free to surf to my page keep reading

Mohsin Hamid said...

salam semua.... sebenarnya aeon ni kalu nak senang dapat loan atau kredit card, kita kena beli barang dulu di seng heng atau mana2 yg ade aeon sebagai contoh beli smartphone.... bila kita dah start bayar 4,5 bulan payment cantik dia akan offer credit card insyaalah boleh jika gaji mencukupi.... untuk masa sekarang ni minimum 3000 for credit card.... lepas sebulan dua barulah cuba apply loan....... saya pon dah kena camtu before... punca nya beli smartphone je.... dpt credit card dan personal loan...

Anonymous said...

sy da antar borang mgu lpas ari rabu ptgta.p lom dpt cll da aeon berape lame kite kne tgu tuk tahu loan kite lulus ke tak

Anonymous said...

Salam.cam kes saya ni hari2 skt ati kt eaon ni yg bangang ni.saya beli moto n hilang.insurans dah lepas n bg duit kt eaon.tp dh sebln lbih eaon msh xbg lg balance saya lam 2rb lbih.dh tel cm2 alasan.mmg eaon ni mata duitan,mmg bangang n tipu org je keje dia.lau kt lambt byr,late payment caj mhl.tp bl fia lmbt byr kt kita,nk kira cm mn tu?

Anonymous said...

Aku ade wat pinjaman kat aeon kredit untuk loan kete, n aku ade gak wat personal loan. setakat ni alhamdulillah aku bayar. kalo lambat 2-3 hari bayar still diorang tak charge dan tak ganggu hidup aku. Skang ni aku guna credit card aeon plak untuk advance cash tapi belum kene start bayar lagi. Tu pun terpaksa guna sebab kete aku rosak. Huhuhu. Aku rasa untuk beli barang elektrik takpe dan personal loan takpe. Tak digalakkan guna credit card. Personal loan aku RM 5000 untuk 5 tahun jadi RM 7500. Lagi bagus dari OCBC Islamic, aku pinjam 9k je tapi kene bayar 18k. Gilo. Islamic hapenye camtu.

Anonymous said...

Aku pon bengang dgn sykt aeon kdt ni. Ada wt personal loan tp skg aku dh wt full stlment. Kira dh xde utang sesen pon dgn aeon. Punya lah x guna aeon ni nama aku still blacklist!!! Now aeon kdt dh aku remove frm my life!

Anonymous said...

salam sy nk tanya law kita buat personal loan kan pihak eon akan kol pejabat akan tanya staff nie berkeja kat situ ke x....

Anonymous said...

Sy pn pnah wt loan aeon creadit ok jew.stkat ni sy bt loamw ngan aeon creadit dh nk msk 4kx.ok je.sy siap da master card aeon lg.wlpn gaji sy bwh 2k.tp card sy da dlm 5k.ok je aeon bg sy pjman wlpn gaji sy x byk.so tepuk dada tnya ht.jgn ckp kalo x tau ape mslh kita k.

Anonymous said...

Aeon 100% better than easy.

Thomas Lim said...

Nak tanya kalau ctos sekat kat Section (E) pasal p1.com dgn digi, dpt buat loan kete x? SA kata xde masalah. Ni harini dah submit documents kat Aeon. Ntah lulus ke x. Kalau loan kat Ambank dgn PBB ok je ctos tpi kena guarantor sbb xde rekod kewangan kat BNM.

Thomas Lim said...

Kalau Ctos kat Section (D) ialah bankrupcy, Section (E) untuk Referee je. Rasa2 dpt x loan kete approved kat Aeon?

Anonymous said...

aq keje security gaji bwh 2k ok je..lulus je load aq buat dgn aeon. padahal first time bro aq nak buat utang ni

Anonymous said...

nama aku lan. aeon kredit mmg x bagus mcm hampeh....aku da lulus pinjaman beli barang dan dah isi borang auto debit tp ujung bulan aeon call surih baya kat kauntar..... bila aku nk minta pengesahan bank yang mengatakan x boleh buat auto debit dieorang x nk bagi pulak....aku sarankan jangan la korang amik aeon kredit... menyusahkan. kalau terdesak cubalah cari alternatif lain. pengurusan aeon kredit 100% memang x bagus!!!!!!

Anonymous said...

Slmt ptg..sy nk tny..sy bt personal loans kt eoan crdit nie.tp.da dpt pngln..ble da dpt pngln tu..smde llus ke x ek..

Anonymous said...

slm ..sy pekerja swasta btaraf GLC, nak loan kat bank leni x dpt dah basic nak rm2000. overlap pun x dpt, basic sy rm1600+elaun. last2 loan kat aeon rm3000 lulus dlm semggu.pastu cal plak tawar kad kredit,lulus gak dlm semggu..dpt rm6000. loan yg 3k tu bln mac bru start byor !! to aeon kredit kuantan..tq so much !

Anonymous said...

Aku ni da 3 kali belum lulus ni.baru ambik motor.siallah.beli keta pun x susah gni.

Anonymous said...

Baru tengah try loan kt aeon kredit.....harap2 berjaya.

Anonymous said...

Alhamdulillah.Dah lulus pun pada 10 may
aritu....


Anonymous said...

Nak tanya . . .kalau da buat loan aeon ni tap x lulus. . .brapa lama sya nak tnggu utk apply smula?

Anonymous said...

6 bln..ada statemen x cantik ..clearkn.tiada high payment.kwsp terkini.tiada masalah bank 3 bln.

Hellyna said...

Entahla....dh submiy 2 kali reject...kali petama...okay la pham reject...sbb br nk 6 bln keje new company...mah be reject...tp bila submit yg ke 2...siap bg bnm report...x ade hutang mane bank...semua document bg...ttp reject...staff yg baik hati kata..reject sbb high.komitment...x ade loan...gaji 1800..bnm report kosong..x ade black list...no phone umah tetap....masih reject...adohai..

Anonymous said...

46 is apply for third party.lol

jann said...

Ermm satu ag bhasa operator eon niey mcm celaka jew...yg hairan tu bgsa melayu yg xdak bhasa tu....kita ckp dgn sopan tp sembur dgn kata2 mcm along kutip hutang.pendek kata apapun yg brkaitan dgn eon kredit niey xpyah la nk cuba2 ...terasa mcm wat loan along tu..smpai mmpus aku meluat dgn eon kredit niey.puihhhhh

jann said...

Eon niey mcm along jer operator dia tu...xda bdi bhasa.kurang ajar

Anonymous said...

Salam shaz. U still kje aeon?

Anonymous said...

aiseyman.. sy pinjam 2-3 kali dah.. ok je.. tah2, korang nak pinjam tu tinggi sgt kot, xpadan ngan aras gaji..

lain dari itu, maybe korang ada history pinjaman lain yang lambat bayar, tunggakan, semua tu diambil kira sblm diluluskan..

pasal kod tu jgn kisah sgt lah.. hak diorang xnak gtau.. try check dl history kewangan kita sblm nak bantai pihak lain...

( tah2 Aeon Credit tolak sbb xbayor PTPTN kot? hehhe )

Anonymous said...

salam ...sy penah buat loan dgn court mammort beli perabot n tv...dah settle try aeon pulak beli smart phone...kaedahnya mudah je disiplin byar tiap2 bulan ikut due date, sebelum sign aggrement make sure byaran bulanan tu di dalam kemampuan byr balik,tarikh pembayaran, jangka masa kalau bole jgn pjng sgt 1-2y saja ...lagi lama lagi byak interest...
kaedah byaran mudah je...fes payment di kaunter atau cdm machine..bulan seterusnya terus potong dr account cimb...make sure sebelum 2hb mesti cukup duit kat cimb..lebih kurang 5x byr ok diorang ofer utk buat personal loan tapi sy tolak sbb tak memerlukan lagi buat masa ni..kesimpulannya disiplin yg tinggi utk byr balik dgn tempoh masa yg dijanjikan..insyaallah semua ok..

Dafinah Qaisarah said...

Aku tak ade semua ciri-ciri di atas & aku dah check dgn Bank Negara name aku CLEAN & CLEAR.. Aku tak ada hutang.. Bile tanye staff Aeon dorang ckp sebab tak ade hutang susah nak approve.. Then.. Dorang suruh try amek barang kt SenQ.. Okay la try jgk.. Tak lps jugak & alasan sbb kononnya name aku add CTOS & CCRIS.. Kena check ngn Bank Negara.. Acik die.. Aku da check dgn BNM kot.. Sdangkan dulu ade acc ngn Aeon sbb dlu pernah brhutang tapi dah buat full settlement awal.. Kebetulan member tunang keje Aeon.. Bile mintak die check.. Member tu ckp sebab aku buat settlement awal jd susah skit die nak bg pinjaman kali kedua.. Aeon takut aku buat full settlement awal lagi.. Agak2 korang rase alasan tu boleh diterima akal tak? Tak puas hati try prgi Easy RHB.. Saje je try kot2 name ade CTOS or CCRIS.. Alhamdulillah.. Lps pun even tak banyak 3k je.. Staff Easy RHB ckp memang utk freshie tak ade hutang bank bg limit 3k je.. Tp aku puas hati sbb name aku mmg betul2 clear la.. So aku pun tak faham knp Aeon reject application aku.. Pelik.. Pelik..

greenzone9092 said...

Salam..nak Tanya lau da sign agreement of aeon brapa hari duit masuk.tq

Dafinah Qaisarah said...

Dulu lps sign agreement akan terus dpt duit dlm acc kite.. Skrg tak tahu pulak mcmne servicenye

Anonymous said...

Nampak sangat berhutang x bayar ni sampai kene kejarr d pengutip itang hahahahah

Anonymous said...

Ye la dang kau isi borang auto debit tu, aeon pun perhi lah hantar borang kau isi tu kat bank ahli kau tu, aeon tunggu punya tunggu bank ahli kau tuk approve pemotongan tu tak dapat2, sbb tu aeon call suruh bayar kat kaunter sementare nak tungguu bank ahli kau yg lembap mcm siput tu approve. Sbb bank ahli tu kene check dulu tanda tgn kau sama ke tak dgn rekod dia

Anonymous said...

Tau takpe. Tq

Anonymous said...

Nak apply motor tersasul ckp abg pinjam nama dia kot tuk procee loan. Lol

Anonymous said...

Hahaha.....yg xlpas tue nasib la...sy okay jew..n nk tegaskan yg aeon crdt lagi mudah bnding ngan bank2 yg ade at malaysia.kita nie pinjam ngan institusi yg ade rule..so xbleh salahkan diorg,sbb mane2 bank akan cri guest buat loan sbb tue salah satu income juga..kalu x,xde la depa sampi ader promoter,iklan etc..so kalu xlpas ader la sebab musababnya.

Isak Artnesse said...

Aeon bgus dan mudah. Setimpal lh jgk sbb interest tggi sikit tpy senang lulus ok apa. Lau bank lain interest rendah tpy leceh susa lulus. Bulan2 bayaran cntik senyap lh aeon tu.

Anonymous said...

sy baru kene rijek dr aeon smlm... what to do.. blh apply semule ke? frust :(

Shahril Asraf Omar said...

Ok jer gua guna kad kedit n loan personal.... tau pinjam tau bayooor

Shahril Asraf Omar said...

Btul tuuuuuue

olizia paul said...


Hello Saya Mr.OLIZIA PAUL dan nama syarikat kami
adalah syarikat OLIZIA PAUL Pinjaman. Pinjaman
ditawarkan kepada semua yang berminat pada kadar
faedah yang rendah sebanyak 2%. Kami menawarkan
pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan dan
pinjaman kereta, dan lain-lain Sila dimaklumkan
bahawa kami menawarkan pinjaman daripada
jumlah minimum 4,000 hingga 10000000 dan
pinjaman boleh didapati di seperti (£ Pounds, Euro
Dan Dolar AS $) Oleh itu, sila jika anda berminat sila
berikan maklumat berikut. Peminjam atau Borang
Permohonan Nama Pemohon (Nama Penuh):
Jantina: ........................ Status: .......... ............... jumlah
pinjaman yang diperlukan: ... Pinjaman
Duration: .............. Pinjaman Tujuan: ........ ......
Pendapatan Bulanan: ...........: ................
Alamat: ........... .......... nombor telefon: .............
pendudukan: ................ Negara: .... .................
Bandar: .......................... Umur: ... E-
mel ...................... .....
oliziapaulloaninvestment@gmail.com Memohon
Sebelum? Sebaik sahaja menerima maklumat ini, kita
akan bergerak ke hadapan. Terima kasih dan
Harapan untuk mendengar daripada anda tidak lama
lagi. (Ceo syarikat) En Olizia paul

Ratna Scha said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

saya pun pngguna tegar aeon..sya dah berurusan 3x dgn aeon..beli peti ais,iphone dgn personel loan..semua ok..ada skali..sya sangkut byar..diaorg call...elok je ckap..diaorg bgi sya masa untuk byar..tpi kenala tmptnya..jgan time diaorg call,,x angkt..interest tu biasalah..pda saya oklah..aeon mmg bnyk2 mmbantu...

Tehaes Sadja said...

Btol2,sya sokong

Anonymous said...

Salam..nk tanye..kalau kita blacklist, ctos atau ccriss..bila submit pinjaman dgn aeon, pihak aeon akan call kita ke atau xde call and terus reject pinjaman kita tanpa call kita?

Morgan Debra said...

Hello Am Mrs, Morgan debra Am pemberi pinjaman pinjaman yang sah dan dapat diandalkan memberikan pinjaman
pada syarat dan ketentuan yang jelas dan dimengerti pada tingkat bunga 2%. dari
$ 12.000 untuk $ 7.000.000 USD, Euro dan Pounds Hanya. Saya memberikan Kredit Usaha,
Pinjaman Pribadi, Pinjaman Mahasiswa, Kredit Mobil Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bills. jika kamu
membutuhkan pinjaman apa yang harus Anda lakukan adalah untuk Anda untuk menghubungi saya secara langsung
di: morgandebra1986@gmail.com
Tuhan Memberkatimu.
Salam,
Mrs Morgan debra
Email: morgandebra1986@gmail.com


Catatan: Semua balasan harus kirim ke: morgandebra1986@gmail.com

Jai said...

Puan Debra ni along ke? Boleh bagi pinjam dalam US dollar fuhh.. dahsyat tu.

Alvery Loans said...

Ini adalah untuk memaklumkan anda bahawa ALVERY DES JOHNSON LOAN FIRM menawarkan pinjaman yang cepat
pada 3% kepada pelanggan yang serius berfikiran pinjaman Kecemasan. syarikat-syarikat swasta
dan individu dialu-alukan.

Kami telah membantu beribu-ribu orang menyedari kebebasan kewangan dan
meminjam wang yang mereka perlukan. Kami boleh membantu anda juga. permohonan adalah
percuma, sulit dan mudah untuk menyelesaikan. Jangan biarkan kredit miskin
Sejarah meletakkan anda di luar memohon pinjaman di sini.

Mengisi borang permohonan pinjaman di bawah, mula memohon:

Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
Pinjaman Tempoh:
Tujuan pinjaman:
Nama penuh:
negara:
Pendapatan bulanan:
jantina:
Pernahkah anda memohon pinjaman sebelum:

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi ....

Sila hubungi: johnson
E-mel: Alverydesjohnsonloanfirm@gmail.com

Mageritte Coster said...

Hello Encik & Puan
Izinkan saya memperkenalkan diri saya nama saya adalah Stéphanie Hassan.
Kami mendapati senyuman bibir ini adalah kurnia devario Bank Encik
yang kita diberikan pinjaman sebanyak 18,000 (RYM) saya perlu membayar balik lebih daripada 30 bulan dengan faedah yang sangat rendah saham atau 3% tanpa mengira amaun yang diminta, tempoh pembayaran balik adalah dari 1 hingga 25 tahun pinjaman dan dua rakan-rakan saya juga telah menerima pinjaman
Saya menerima wang tanpa protokol. Anda ditolak oleh Bank anda dan anda mahukan pinjaman untuk memenuhi keperluan anda? tak ada masalah.Tanpa mengira keadaan kewangan anda,
Ia menawarkan pinjaman gadai janji, pinjaman komersial, Antarabangsa pinjaman, pinjaman peribadi dan pinjaman menawarkan pinjaman pendidikan pinjaman exclusifs.il disediakan untuk perniagaan, harta tanah, pembiayaan dan sebagainya. Maka saya nasihatkan anda menghubungi dan ia akan memuaskan hati anda untuk semua perkhidmatan bahawa anda bertanya: hubungi di alamat berikut: mageritte.coster@gmail.com
Kesinambungan yang baik. Dan jangan lupa untuk berkongsi untuk membantu rakan-rakan anda yang memerlukan anda: mageritte.coster@gmail.com

Azizah Hamzah said...

salam kalian,

aq sebenarnya customer loyal kat aeonn tp skrg ni aq rasa service mereka ni teruk la. dulu mmg best, skrg service mcm ape je. lagipon harga pon x cantik member2 kata mahal la kalao aq kompare dgn luar. skrg ni aq nak cari benda2 electronic utk adik aq yg baru pindah masuk rumah baru, kat mana aq blh beli tv, aircond semua yg murah ? kesian la budak tu kena beli benda2 semua lagi, jadi aq sponsor sikit haha

John Liew said...

@Azizah Hamzah

jgn gi aeonn la, baik gi courts. skrg kan ade jualan muhibbah, baru semalam je aq lalu courts dekat rumah aq tu, byk org. meriah mcm pesta hahaha. lepas tu balik aq buat research tgk courts website, byk yg dia org buat promosi tu. offer byk2. hahahahha. mcm2 ade, tv ade, aircond ade, apa mcm pon ade.

Nicole Mireur said...

HELLO,
Anda di dalam mencari bantuan untuk meningkatkan aktiviti anda atau untuk
merealisasikan projek, atau untuk membeli

Flat tetapi malangnya bank meminta anda untuk keadaan anda
tidak dapat memenuhi. Perhatian yang lebih kerana ini

tertentu boleh membantu anda sifar bayaran untuk pelbagai pinjaman
antara € 5000 untuk € 110000000 tawaran adalah sah untuk semua

orang-orang yang benar-benar memerlukan pinjaman.
NB: Untuk menjadi seorang yang serius layak dan jujur dapat berbuat baik
menggunakan pinjaman tersebut dan dibayar balik

mengikut échéancié.
Anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel kepada semua anda
masalah perhatian kewangan.

E-mel: nicolemireur22@gmail.com

HalleyLeong said...

@John Liew

hey jualan muhibbah tu ade buat promosi utk peti sejuk??? peti sejuk i sudah rosak la, nak beli yg baru pon mahal skrg. semua fungsi canggih2, x de yg basic punya jadi semua pon mahal. pening la sbb susah nak guna peti sejuk i yg rosak ni. benda yg i letak dlm pon senang rosak.. dn courts blh byr install ansuran?

HalleyLeong said...

@John Liew

hey jualan muhibbah tu ade buat promosi utk peti sejuk??? peti sejuk i sudah rosak la, nak beli yg baru pon mahal skrg. semua fungsi canggih2, x de yg basic punya jadi semua pon mahal. pening la sbb susah nak guna peti sejuk i yg rosak ni. benda yg i letak dlm pon senang rosak.. dn courts blh byr install ansuran?

Azizah Hamzah said...

@John Liew

jgn gi aeonn la, baik gi courts. skrg kan ade jualan muhibbah, baru semalam je aq lalu courts dekat rumah aq tu, byk org. meriah mcm pesta hahaha. lepas tu balik aq buat research tgk courts website, byk yg dia org buat promosi tu. offer byk2. hahahahha. mcm2 ade, tv ade, aircond ade, apa mcm pon ade.

oh ye ke? dekat rumah aq pon ade courts, x perasan pon aq ni hehe.. byk ke diskaun yg dia org kasi tu?? courts blh secara ansuran kan??? xyah nak bagi cash byk2 tu hahaha

John Liew said...

@Halley Leong

ade jugak peti sejuk kat jualan muhibbah ni, semua benda2 kat rumah jualan ni mesti ade hahah! ansuran dia org ni blh sampai 72 bln la hahaha. gi beli yg baru kat courts la, skrg murah je diskaun byk2. jgn terlepas pulak..'

@azizah hamzah

hahaha byk diskaun la! aq tgk hampir semua benda 50% off la.. aq baru semalam gi beli aircond kat sana, murah betul. tak sampai seribu pon. RM1 utk pemasangan lagi hahahah. blh byr ansuran sampai 72 bln.

kaki skodeng said...

aeon ni interest tinggi. lambat bayar skit denda mahal gila. serik blei barang ngan aeon credit card.

Akim Amad said...

sejak aku first beli kat courts pakai flexicredit ari tu, aku lebih suka bli kt courts dh skrg. sbb interest rendah. dulu penah beli tv ngan aeon credit, lg mahal dr courts aku rasa kalau dikira.

Mr.Anthony Dave. said...

Adakah anda memerlukan pinjaman segera?
* Pemindahan Sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula sembilan bulan selepas anda mendapat wang dalam anda

akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Tempoh
* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman,

Anda boleh mengharapkan bahawa jawapan awal kurang daripada 24 jam dan

pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang kita perlukan

daripada anda.

Hubungi syarikat pinjaman sah dan berlesen yang dibenarkan
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman melalui Hubungi sekarang

e-mel: trustloan87@gmail.com

Hal terbaik,
Mr.Anthony Dave.
Ketua Pegawai Eksekutif (CEO)
Amanah Pinjaman Syarikat

Hatta Ishak said...
This comment has been removed by the author.
Hatta Ishak said...

saya bekerja di aeon credit.. area kl.. before kate interest tinggi bandingkn dahulu dngan bank lain dan kelayakkn gaji anda. aeon credit menawarkan dngan min sary rm800.. boleh call sy di 0137747468

Hatta Ishak said...

saya bekerja di aeon credit.. area kl.. before kate interest tinggi bandingkn dahulu dngan bank lain . aeon credit menawarkan dngan min sary rm800.. boleh call sy di 0137747468. futher information la..

Hatta Ishak said...

saya bekerja di aeon credit.. area kl.. before kate interest tinggi bandingkn dahulu dngan bank lain . aeon credit menawarkan dngan min sary rm800.. boleh call sy di 0137747468. futher information la..

Anonymous said...

RM0.00 AEON: Setelah beberapa peringatan di hantar pihak kami masih belum menerima maklum balas dari anda.Akaun anda akan di TUTUP HARI INI. Status akaun akan dihantar ke Biro Maklumat Kredit & tindakan susulan akan diteruskan.Anda akan diminta m'jelaskan seluruh baki pinjaman mulai esok.Peluang terakhir utk jelaskan 1 bulan bayaran hari ini di Kaunter AEON/MBB CDM/SenHeng SAHAJA SEBELUM 5.30ptg.Hbgi 0326885401 / 0327218632 utk maklumat @ selepas byrn dijelaskn utk kemas kini akaun. ABAIKAN sms ini jika byrn tlh dibuat.


BARU SEBULAN LEWAT BAYAR MACAM SIAL NAK TUTUP AKAUN AND TUNTUT BAYARAN FULL.
TAKYAHLA KORANG BERANI2 NAK APPLY AEON NI. RAKYAT MAKIN SUSAH, ALONG MAKIN BERLELUASA. INI GENG2 ALONG BERLESEN.
HATI2 SEMUA

Sky Pearl said...

Sekiranya anda mahu alasan nya sila rujuk di bank negara..aeon atau mna2 bank xdapat beri alasan walaupun mereka tahu kerana itu salah satu prosedur bagi melindungi privasi anda. Bank negara akan memberi keterangan sepenuhnya.insyallah

lucy tommy said...

BISNES TANPA MODAL PENDAPATAN TANPA HAD.sesuai untuk semua lapisan mesyarakat termasuk pelajar juga mereka yg takut ditipu atau tiada modal bisnes..tiada sebarang bayaran/tiada risiko/pendapatan tanpa had,kerja amat mudah anda hanya kongsi dgn sesiapa saja ttg peluang bisnes ini..syarikat akan bayar anda dlm nilai wang USD. Kerja anda hanya promote syarikat ini samada secara online/individu/rakan2..gunakan telefon pintar anda untuk menjana pendapatan. Anda hanya perlu REGISTER klik disini:- http://theyouthjob.com/?ref=73126 segala keterangan lanjut anda akan dapat setelah register..dan anda bermula meraih pendapatan tanpa had..selepas saja mendaftar syarikat akan beri anda bonos sebanyak USD25 X RM4.3=RM105.5...syarikat akan bayar anda melalui akaun bank atau kiriman chek. Cadangan:-daftar dulu kemudian anda akan diberi akaun seperti akaun saya diatas untuk prospek klik. Kalau (nampak peluang teruskan tindakan) (tidak mahu abaikan

rozzana ahmad said...

Peja..u apply selepas beberapa bulan ke atau selepas dpt keputusan kna rijek?

rozzana ahmad said...

Peja..u apply selepas beberapa bulan ke atau selepas dpt keputusan kna rijek?

Anonymous said...

Awak beli utk org lain eh?

Harsini Yumi said...

Segala puji bagi Allah, yang Anda cari pinjaman? silahkan saya sarankan semua orang di sini sangat hati-hati, karena ada begitu banyak lender pinjaman palsu di sini. Saya telah menjadi korban dari sebuah pemberi pinjaman 8-kredit palsu, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari utang saya sendiri. saya baru saja keluar dari penjara dan seorang teman saya memperkenalkan saya ke kreditur pinjaman yang saya mencoba karena saya tidak punya pilihan selain untuk mencoba pinjaman asli dan pemberi pinjaman. Saya mendapat pinjaman saya dari CHLOEMORRISLOANFIRM tanpa stres, jadi saya memutuskan untuk membuat kesaksian ini. Saya meminta saran Anda jika Anda membutuhkan pinjaman Anda lebih baik menghubungi CHLOEMORRISLOANFIRM. menghubungi mereka melalui email:. chloemorrisloanfirm@gmail.com,.
Anda masih dapat menghubungi saya melalui email saya untuk informasi lebih lanjut tentang harsiniyono@gmail.com. Tuhan membantu Anda dan sangat berhati-hati

nicholas said...

get your urgent Affordable loan to pay up your bills and set up your beusiness that will change your life this year so that you can be a landlord of your own this 2016,I am Mr Nicholas a certified loan lender,I offer loan to individual and public sector that are in need of financial Assistance in a low interest rate of 2%. Bad credit acceptable,The Terms and Conditions are very simple and considerate.You are going to testily and you will never regret in this transaction because i will make you smile. contact us via nicholasloanfunds@gmail.com

APPLICATION FORM
*Full Name:_________

*Address:_________

*Tell:_________

*loan amount:_________

*Loan duration:_________

*Country:_________

*Purpose of loan:_________

*Monthly Income:__________

*Occupation__________

*Next of kins :_________

*valid identity card________

*you city zip cold ------------

*Contact her company Via Email: nicholasloanfunds@gmail.com

lay jane alice said...

Halo Setiap Satu, nama saya wanita Jane alice dari Indonesia, dan saya bekerja dengan bersatu bangsa kompensasi, dan kami telah mendengar dan juga membuat pinjaman dari perusahaan pinjaman, saya cepat ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan seluruh Indonesia yang mencari pinjaman di internet sangat berhati-hati untuk tidak jatuh di tangan scammers dan fraudstars, ada banyak lender kredit palsu di sini di internet dan beberapa dari mereka adalah asli dan nyata, aku ingin meluncur kesaksian tentang bagaimana Tuhan menuntun saya untuk pemberi pinjaman dan Pinjaman nyata genue telah mengubah hidup saya dari rumput rahmat, setelah saya telah tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman kredit di sini di internt, saya kehilangan banyak uang untuk membayar biaya pendaftaran, isurance, pajak, dan setelah pembayaran saya masih tidak mendapatkan saya pinjaman. Setelah berbulan-bulan mencoba untuk mendapatkan pinjaman di internet dan jumlah scammed kali uang tanpa mendapatkan pinjaman dari perusahaan mereka sehingga saya menjadi begitu putus asa dalam mendapatkan pinjaman dari online genue kredit pemberi pinjaman yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya, jadi saya memutuskan untuk menghubungi seorang teman saya yang baru-baru mendapat pinjaman online, kita membahas kesimpulan kita tentang masalah dan dia bercerita tentang seorang wanita yang disebut Mr Dangote yang merupakan CEO dari Dangote Pinjaman Perusahaan. Jadi saya diterapkan untuk jumlah pinjaman (Rp400,000,000) dengan tingkat bunga rendah 1,5%, tidak merawat usia saya, karena saya mengatakan kepadanya apa yang saya ingin menggunakan uang itu untuk membangun bisnis dan pinjaman saya disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua persiapan dilakukan pada transfer kredit dan dalam waktu kurang dari 24 jam setelah pendaftaran pinjaman, sudah disimpan ke bank dan mimpi saya datang melalui. Jadi saya ingin saran yang membutuhkan genue panggilan pinjaman cepat sekarang email di Dangotegrouploandepartment@gmail.com. dia tidak tahu bahwa aku melakukan ini. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Anda juga dapat menghubungi saya di ladyjanealice@gmail.com hari yang indah lebih info..

barry bush said...

Hello

Adakah anda telah ditolak oleh bank anda atau mana-mana kewangan lain
institusi?, Bimbang Tiada lagi kerana syarikat ini adalah di sini untuk membantu anda
keluar dari masalah kewangan anda, kami memberi pinjaman pada kadar 3% bagi kami
pelanggan yang sanggup membayar lebih dalam beberapa tahun akan datang .. Adakah anda
berminat untuk memohon apa-apa pinjaman, yang disenaraikan di bawah, sila menghantar
e-mel kepada: Barrybushloanfirm@gmail.com

Kami menawarkan jenis berikut pinjaman:

* Kredit ..
* Pinjaman Peribadi ..
* Pinjaman Perniagaan ..
* Pinjaman Pelaburan ..
* Pinjaman Pembangunan ..
* Pinjaman Pembelian ..
* Pinjaman Pembinaan ..
* Pinjaman untuk membeli kereta ..
* Pinjaman Penyatuan Hutang ..
* Pinjaman Antarabangsa ..
* Pinjaman Pelajar dan banyak lagi tanpa apa-apa kelewatan ....

Memohon dan menerima pinjaman dalam tempoh 48 jam .. Jangan terlepas !!
Kami sedang menunggu untuk mel anda ......

Ambil perhatian semua tindak balas kepada: Barrybushloanfirm@gmail.com

Encik Barry

Piyamas Srisawat said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?

* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda

* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang

akaun bank

* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%

* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang

* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan

*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman

Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam

pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan

dari awak.



Hubungi sah dan syarikat amanah berlesen yang dibenarkan

bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.

Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui



e-mel: cashfirmarena@gmail.com



SIR EVA DEMETER

Ketua Pengarah

CASHFIRM

Meryl Heitinga said...

Kami ingin memaklumkan orang ramai bahawa PINJAMAN SYARIKAT JAMINAN KEWANGAN kini sedang memberi pinjaman pada kadar yang berpatutan sebanyak 2% setahun. Kami memberi jumlah pinjaman minimum 10,000.00 dan jumlah maksimum sebanyak 100,000,000.00. Jika anda memerlukan kewangan untuk pengembangan perniagaan, tujuan pertanian, pembayaran balik hutang, pinjaman kereta dan pinjaman pendidikan maka kita boleh membantu besar dan bantuan kepada anda. Untuk pertanyaan mengenai program kredit kami kami cadangkan anda menghubungi email rasmi kami di bawah: financialassuranceloans@gmail.com, financialassuranceloans@accountant.com

loqlaq said...

Gaji kita di bahagikn dgn 5x.... utk loan peribadi....stkat skg ni aeon ok jer....dr bujang smpi lh ank 3 org sy setia dgn aeon...byran ansuran bulan tk pernah mis.....cuma baru2 ni try mohon 20k tp rejek...so lps sebulan bru boleh submit blik....untk try 10k plk.....

Credit card
Barg letrik
Loan.....
Masing2 py pilihan...

loqlaq said...

Gaji kita di bahagikn dgn 5x.... utk loan peribadi....stkat skg ni aeon ok jer....dr bujang smpi lh ank 3 org sy setia dgn aeon...byran ansuran bulan tk pernah mis.....cuma baru2 ni try mohon 20k tp rejek...so lps sebulan bru boleh submit blik....untk try 10k plk.....

Credit card
Barg letrik
Loan.....
Masing2 py pilihan...

♥•••KAVITHA'S MEMOIR•••♥ said...

Dekat Rhb easy ada 2 cara utk apply..satu guna penyata kwsp yg dah ada 6 bulan caruman dan kelulusan pada hari yang sama...manakala utk yg tak cukup caruman kwsp 6 bln boleh guna 3bln slip gaji dan 3 bln bank statement dan akan ambil masa 3 ke 5 hari utk dpt duit..yaa ada chance dan boleh lulus sampai rm40k sekiranya pembayaran kereta cantik...

Fatma Fatma said...

Saya mahu semua orang untuk membaca mesej ini dengan teliti. Saya amat gembira untuk membuat kesaksian bagaimana saya mendapat pinjaman saya pinjaman pemberi pinjaman legit, saya telah menderita di tangan pemiutang internet palsu di laman web tertentu, saya telah digunakan dalam beberapa syarikat pinjaman di sini dan semua yang mereka lakukan adalah bertanya kepada saya untuk pembayaran dan selepas pembayaran, saya tidak akan mendapatkan pinjaman daripada mereka, mereka adalah orang-orang yang salah. Saya dalam kesakitan kerana hutang saya, dan saya dibayar bayaran lain untuk mendapatkan pinjaman untuk membuat saya hutang yang lebih besar. Saya amat gembira apabila rakan saya memberitahu saya bahawa dia mendapat pinjaman daripada internet, dia adalah orang yang memberitahu tentang Theresa syarikat pinjaman, dan saya memohon pinjaman sebanyak $ 100,000 USD Saya mengikuti semua prosedur, saya berfikir bahawa saya melakukan tidak akan mendapatkan pinjaman, tetapi saya amat gembira apabila pinjaman saya diluluskan dan dihantar ke akaun bank saya secara langsung dalam tempoh 24 jam yang terpakai. Saya telah membayar semua hutang saya sekarang dan saya mendapat kewangan yang stabil kerana saya menulis mesej ini. Oleh itu, jika mana-mana anda berada di sini untuk memohon pinjaman, anda perlu menghubungi theresaloancompany di Kesatuan E-mel, mereka adalah satu-satunya pemberi pinjaman pinjaman itu adalah benar, yang lain adalah palsu. Hanya ikut semua prosedur dalam Theresa syarikat pinjaman dan saya memberi jaminan kepada anda bahawa anda juga akan mendapatkan pinjaman anda seperti saya dan kawan saya. Anda perlu bijak supaya anda tidak akan kehilangan wang seperti saya, hubungi Theresa kini dalam e-mel mereka jika anda benar-benar memerlukan pinjaman theresaloancompany@gmail.com
hubungi saya dan juga supaya saya boleh memberikan maklumat lanjut mengenai feyzilfatma@gmail.com
Terima kasih kerana membaca kesaksian saya dan saya bersyukur kepada Tuhan Bantuan

Cahya Kirana said...

Hello klien dalam kesusahan,
i SURF internet sebagai agen terkemuka dan perusahaan yang dapat diandalkan, Cahya Kirana Kredit Terbatas. perusahaan pinjaman kami bersertifikat. Saya ingin meyakinkan Anda bahwa kami dapat membuat impian keuangan Anda datang melalui. semua yang perlu Anda lakukan adalah kembali kepada kami pada cahya.creditfirm@gmail.com email kami dan memulai proses pinjaman Anda. Jika pinjaman Anda disetujui oleh perusahaan kami, Anda akan mendapatkan sertifikat persetujuan dan pinjaman Anda akan dikirim langsung ke rekening Anda, dan juga membuatnya untuk kepuasan Anda yang sebabnya kami memberikan pinjaman kepada pelanggan kami dengan tingkat 2% menilai. Jadi kembali ke kami sekarang, jika Anda membutuhkan pinjaman hari ini. cahya Kirana Pinjaman Firm Terbatas, kebahagiaan Anda adalah sukacita kita.

Hatta Ishak said...

Hi sy pekerja aeon credit... boleh whatsapp sy 01127177983..

Hatta Ishak said...

Klau nk mohon lian blik bole whatsapp 01127177983

Hatta Ishak said...

Ni credit card ke? Boleh whatsap sy,sy boleh explainkn dkt encik.. 01127177983

Hatta Ishak said...

Ni credit card ke? Boleh whatsap sy,sy boleh explainkn dkt encik.. 01127177983

Hatta Ishak said...

Klau nk mohon lian blik bole whatsapp 01127177983

Laura Jacobs said...

Apakah Anda membutuhkan pinjaman? Ini adalah untuk memberitahukan masyarakat umum bahwa Mrs Jane Alison, pemberi pinjaman pinjaman swasta memiliki membuka kesempatan keuangan untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan. Kami memberikan pinjaman pada tingkat bunga 2% untuk individu, perusahaan dan perusahaan di bawah syarat dan kondisi yang jelas dan mudah dipahami. hubungi kami hari ini via e-mail di: (saintloanss@gmail.com)

Sasha Ahmad said...

Hello, nama Sasha Ahmad, mangsa penipuan di tangan pemberi pinjaman, paling penipuan RM29,000 saya semua kerana saya perlu RM100.000. modal yang besar, saya hampir mati, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi, perniagaan saya hancur dalam proses saya kehilangan anak saya .. Saya tidak boleh berdiri again..all ini berlaku pada bulan Januari 2016, tidak semua saya mearnt rakan yang memperkenalkan saya kepada ibu Puan Tracy baik yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman dalam syarikat itu, seorang ibu yang baik, saya mahu menggunakan peluang ini untuk mengucapkan terima kasih, Semoga Allah terus memberkati anda, saya juga suka untuk menggunakan peluang ini untuk menggalakkan rakan-rakan Indonesia, bahawa terdapat banyak penipuan di luar sana, jika anda memerlukan pinjaman dan pinjaman hanya mendapat pemeriksaan cepat melalui Cik Tracy melalui e-mel: tracybanksloanfirm@gmail.com, anda boleh hubungi saya melalui e-mel ini; sashaahmad247@gmail.com maklumat yang anda perlu tahu. sila dia satu-satunya orang yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.
Terima kasih.

Indriaty Manirjo said...

Syukur kepada Allah yang maha kuasa untuk memberi saya kesempatan ini untuk berbagi kesaksian saya, saya Mrs. Indriaty Manirjo, yang Anda cari pinjaman? Saya ingin membawa ini ke semua pemberitahuan pinjaman untuk berhati-hati, karena begitu banyak perusahaan pinjaman palsu di internet. Saya telah menjadi korban dari sebuah perusahaan pinjaman palsu 4, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan pinjaman palsu yang saya kemudian mengetahui mereka adalah scam. Pada proses yang saya ditangkap oleh orang-orang yang saya berhutang kepada karena saya tidak bisa bertemu untuk kali saya berjanji untuk membayar dan saya ditangkap. Aku baru saja keluar dari penjara, ketika saya bertemu dengan seorang teman yang intoroduce saya untuk pemberi pinjaman kredit karena dia meyakinkan saya bahwa dia mendapat yang pinjaman dari dia yang MAGRETSPENCERLOANCOMPANY, jadi saya tidak punya pilihan untuk memberikan cobaan karena saya harus bertemu dengan standar hidup dan membayar utang saya dan memulai bisnis baru. Jadi saya mendapat pinjaman saya dari MAGRETSPENCERLOANCOMPANY tanpa stres, itulah alasan saya memutuskan untuk membagikan kesaksian saya kepada orang-orang yang membutuhkan pinjaman, sehingga mereka tidak akan jatuh di tangan pemberi pinjaman kredit palsu. Jika Anda membutuhkan pinjaman Anda lebih baik kontak MAGRETSPENCERLOANCOMPANY. menghubungi mereka melalui email:. magretspencerloancompany@gmail.com,.
Anda masih bisa menghubungi saya melalui email saya untuk informasi lebih lanjut tentang indriatymanirjo010@gmail.com. Tuhan membantu Anda dan sangat berhati-hati.

teddy lisa said...

Halo semua, saya Liza Teddy dari Indonesia menyenangkan saya saran Anda semua di sini untuk mengajukan pinjaman di setiap perusahaan pinjaman atau kreditur di situs ini, tidak mengisi setiap perusahaan pinjaman di situs orang ini di sini adalah palsu, penipu dan curang, bahkan beberapa kesaksian di sini semua palsu, mereka adalah orang yang sama yang melakukan itu semua, mereka masih orang yang sama melakukannya. jadi harap berhati-hati untuk tidak jatuh sebuah tertipu, saya ditipu 4 kali sekitar Rp82 juta untuk biaya pendaftaran, biaya pajak dan asuransi biaya tersebut, tapi setelah pembayaran saya saya tidak mendapatkan pinjaman saya, tapi mereka meminta saya untuk membayar lagi dan lagi , Tapi Tuhan sangat bersyukur bahwa saya kemudian menerima pinjaman dari perusahaan yang teman saya yang bekerja di Arab Saudi, (AASIMAHA ADILA AHMEDLOAN FIRM), mereka adalah perusahaan terkemuka sekarang di Asia, mereka berada di sini untuk membantu kita semua yang telah scammed, jadi jika Anda membutuhkan kredit yang lebih baik pergi ke perusahaan di Arab Saudi atau jika Anda memiliki teman-teman dan memberitahu mereka untuk membantu Anda untuk menghubungi mereka untuk pinjaman oke, yang sangat sederhana untuk mendapatkan dan hanya 1% tanpa agunan. Ini adalah email mereka (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) Anda dapat menghubungi mereka baik-baik saja dengan aplikasi Anda dengan mereka Anda akan mendapatkan pinjaman Anda dalam waktu 24 jam, Genuine cepat dan saya ini untuk membantu negara saya penipuan, email saya adalah ( teddyliza2020@gmail.com) hubungi saya untuk info lebih lanjut, saya siap untuk membantu Tuhan memberkati Anda semua.

Maurice said...

Adakah anda memerlukan pinjaman antara individu menghadapi masalah kewangan dan akhirnya keluar dari kebuntuan yang disebabkan oleh bank-bank untuk menolak permintaan mereka untuk rekod kredit? Kami menawarkan pinjaman tulen antara 1000-100 juta, ada jaminan bank dan pada kadar faedah yang berpatutan sebanyak 2%. Saya boleh membantu membuat jumlah pinjaman tertentu yang anda mahu. Hubungi saya jika anda berminat. EMAIL: mauricefinance@hotmail.com

joyce roland said...

Selamat siang,

Membutuhkan pinjaman untuk mengkonsolidasi utang Anda? Membutuhkan pinjaman untuk membiayai bisnis Anda? pembelian mobil, pinjaman pembelian rumah dan pinjaman pribadi lainnya, dll, kami memberikan pinjaman jangka panjang hingga lima Lima puluh tahun yang lalu, dengan maksimum 2% suku bunga maka Anda dalam
tempat yang tepat. Jangan ragu untuk menghubungi saya melalui saya Alamat e-mail: joycerolandloancompany@gmail.com


Informasi pribadi:
Namamu: _______________
Negaramu: _____________
Alamat Anda: ______________
Profesi: ____________
Pendapatan bulanan: ____________
Jumlah Pinjaman Dibutuhkan: ________
jangka waktu pinjaman: _____________
Nomor handphone: ________

Saya menunggu surat Anda dengan informasi ini diisi segera.

Hormat saya,
Joyce Roland

Fatma Fatma said...

Hello semua, saya fatma dari indonesia menyeronokkan saya menasihatkan anda semua di sini tidak memohon pinjaman di mana-mana syarikat atau pemberi pinjaman di laman web ini, orang-orang di sini adalah palsu, penipu dan penipuan, walaupun sebahagian daripada keterangan di sini adalah semua palsu mereka orang yang sama yang melakukan itu semua, mereka masih orang yang sama melakukannya. jadi sila berhati-hati untuk tidak jatuh yang tertipu atau menipu rakan-rakan Indonesia, saya menipu empat kali sekitar Rp200,000,000 juta untuk yuran pendaftaran, transferfee, kos cukai dan kos insurans, tetapi selepas pembayaran saya saya tidak mendapat pinjaman saya, tetapi mereka meminta saya untuk membayar lagi dan sekali lagi,

 Ia akan menarik minat anda untuk mengetahui bahawa ada undang-undang kewangan atau kaedah-kaedah kos ini mendapat pinjaman dari bank-bank, peminjam atau syarikat tetapi Allah bersyukur kerana saya kemudian menerima pinjaman sebanyak $ 100,000 daripada syarikat yang seorang kawan saya yang memperkenalkan saya dengan sebenar dan syarikat pinjaman dipercayai, (THERESALOANCOMPANY), mereka syarikat terkemuka di Asia, mereka berada di sini untuk membantu kita semua yang telah scammed dan menipu, jadi jika anda memerlukan kredit yang lebih baik pergi kepada syarikat-syarikat dalam

(THERESALOANCOMPANY) atau jika anda mempunyai rakan-rakan dan memberitahu mereka untuk membantu anda untuk menghubungi mereka untuk pinjaman, okay, anda boleh mendapatkan yang sangat mudah untuk mendapatkan serendah 2% daripada pinjaman tanpa cagaran atau penjamin. Ini adalah e-mel mereka

(THERESALOANCOMPANY@GMAIL.COM) Anda boleh menghubungi mereka dengan aplikasi anda adalah baik dengan mereka anda akan mendapat pinjaman anda dalam masa 24 jam, asli cepat dan saya terpaksa membantu penipuan negara saya, e-mel saya adalah (Feyzilfatma@gmail.com) hubungi saya untuk maklumat lanjut, saya bersedia untuk membantu TUHAN memberkati engkau NOTA all.PLEASE. TIADA YURAN PENDAFTARAN, TIADA YURAN PEMINDAHAN, NO Bayaran CUKAI, NO YURAN INSURANCE) harta pemberi pinjaman atau syarikat itu tidak mengumpul charges.Allah ini memberkati kita YURAN PEMINDAHAN, YURAN NO CUKAI, NO YURAN INSURANCE) Lender sebenar Syarikat ATAU TIDAK memungut caj penutup penyanyi ,

Mark Lily said...

Semoga Allah pujian
kakak dan adik saya, menangis lagi untuk host yang menjawab doa-doa saya
akan menjawab Anda, bagi mereka yang mengatakan tidak ada pemberi pinjaman yang tepat pada
internet adalah pembohong, aku ingin kau tahu bahwa masih ada beberapa lender
adalah pinjaman yang baik dan nyata, dan ada satu yang menjawab Allah doa-doa saya.
Saya telah menjadi korban penipuan internet dan saya ditipu dari 53 juta sebelum
Saya bertemu dengan seorang teman yang bercerita tentang salah satu pemberi pinjaman benar, pada awalnya, saya meragukan
dia karena pengalaman masa lalu saya, saya takut tapi teman saya mengatakan kepada saya lakukan
takut bahwa ia adalah satu-satunya yang dapat membantu saya dalam keuangan saya
masalah, saya mengambil keberanian untuk mencoba maka saya diminta untuk melakukan pembayaran untuk
transfer kredit dan saya diberitahu teman saya dan teman saya memberi saya katanya bahwa saya
harus takut, dan saya mengikuti dia dan saya melakukan pembayaran, tapi yang terbesar
mengejutkan saya, setelah saya membuat pembayaran transfer, saya mendapat pinjaman saya di jam kurang
t. Saya sangat senang, dan hari ini tanda ibu lily Dewan Pinjaman membuat saya yang saya
pagi. Itu sebabnya saya membuat kesaksian ini bahwa Ibu tanda lily adalah kredit yang benar
pemberi pinjaman di internet dan saya juga mencoba untuk memberitahu saudara-saudara saya untuk
sangat berhati-hati sehingga Anda tidak akan ba korban seperti saya. jika Anda benar-benar membutuhkan
pinjaman di internet, Anda lebih baik menghubungi Ibu lily dan saya berikan penuh
jaminan bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman Anda dari perusahaannya. Emailnya
marklilyloancompany@gmail.com Tuhan memberkati Anda semua

Hellene Spencer said...

Adakah anda bosan dengan kecewa, mencari bantuan, anda sedang mencari untuk pinjaman sebenar? Nama saya orang Yunani Spencer. gadai janji, pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman Hotel, tawaran komersial General Mr Daniel Blake, seseorang itu perlu mengemas kini semua keadaan kewangan dalam dunia / syarikat untuk membantu mereka yang berdaftar pinjaman wang pinjaman peribadi, pinjaman, pinjaman pembinaan, faedah yang rendah kredit Kadar pinjaman perniagaan kredit buruk modal dan lain-lain 2%, pinjaman perniagaan dan, memulakan. Kami membiayai projek di tangan dan syarikat / pasangan anda dan saya juga ingin menawarkan pinjaman peribadi kepada pelanggan mereka. hubungi kami melalui e-mel untuk maklumat lanjut: hellenspencerloanfirm@gmail.com

Jones Chris said...

Halo, saya Mr JONES CHRIS, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman kesempatan waktu hidup. Apakah Anda membutuhkan pinjaman mendesak untuk melunasi utang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman untuk meningkatkan bisnis Anda? Anda telah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek? mencari lebih karena kami berada di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu. Kami meminjamkan dana kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan, yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, untuk berinvestasi di bisnis pada tingkat 2%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda bahwa kami memberikan bantuan yang handal dan penerima dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui email di: joneschrisloan@gmail.com)

Hellene Spencer said...

Adakah anda bosan dengan kecewa, mencari bantuan, anda sedang mencari untuk pinjaman sebenar? Nama saya orang Yunani Spencer. gadai janji, pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman Hotel, tawaran komersial General Mr Daniel Blake, seseorang itu perlu mengemas kini semua keadaan kewangan dalam dunia / syarikat untuk membantu mereka yang berdaftar pinjaman wang pinjaman peribadi, pinjaman, pinjaman pembinaan, faedah yang rendah kredit Kadar pinjaman perniagaan kredit buruk modal dan lain-lain 2%, pinjaman perniagaan dan, memulakan. Kami membiayai projek di tangan dan syarikat / pasangan anda dan saya juga ingin menawarkan pinjaman peribadi kepada pelanggan mereka. hubungi kami melalui e-mel untuk maklumat lanjut: hellenspencerloanfirm@gmail.com

Jamie Freeman said...

Adakah anda mencari pinjaman yang tulen ?? Adakah anda memerlukan pinjaman apa-apa jenis dan untuk apa-apa sebab ?? Kami adalah akhirnya di sini untuk membantu kerana kami menawarkan pinjaman dipercayai pada kadar faedah hanya 2%. peminjam yang berminat adalah untuk hubungi kami sekarang di talian (Freemanloanfinance@gmail.com) dan mendapat terdapat pinjaman hari ini.

Terima kasih.

Mr.Anthony Dave. said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda.
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapat wang.
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%.
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) panjang.
* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan.
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan yang awal kurang daripada 24 jam.
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan.
daripada anda.

Hubungi syarikat amanah sah dan berlesen yang dibenarkan.
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui.

e-mel: trustloan87@gmail.com


BERHUBUNG TERBAIK,
Mr.Anthony Dave.
Amanah Pinjaman Syarikat
TEL: +60182359926
e-mel trustloan87@gmail.com

Miller Porter said...

Hai semua,

Saya Miller Porter pemberi pinjaman pinjaman persendirian dengan Reputasi baik Kerja,
millerporter102@yahoo.com Memohon hari ini jika anda memerlukan kecemasan
pinjaman dari sebuah syarikat terkemuka, dengan keadaan yang baik dan hubungan buruh,
maka anda perlu menghubungi kami kerana kami menawarkan pinjaman pada
Kadar faedah yang berpatutan sebanyak 3% dan kerja anda dengan kami
akan menjadi satu pengalaman yang baik. Jika anda berminat, hubungi
kami melalui e-mel: millerporter102@yahoo.com atau
+2349057519652 millerporter102@yahoo.com

http://millerporter102.wix.com/potterfirms

Saya menunggu jawapan pantas anda
Encik Miller Porter

Widya Okta said...

Aku Widya Okta, saya ingin bersaksi pekerjaan yang baik dari Allah dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari untuk pinjaman di Asia dan bagian lain dari kata, karena ekonomi yang buruk di beberapa negara. Apakah mereka orang yang mencari pinjaman di antara kamu? Maka Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih asli sekali di perusahaan pinjaman palsu. Saya telah menjadi korban dari suatu 6-kredit pemberi pinjaman penipuan, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari utang saya sendiri, sebelum aku rilis dari penjara dan teman yang saya saya menjelaskan situasi saya kemudian memperkenalkan saya ke perusahaan pinjaman reliabl yang SANDRAOVIALOANFIRM. Saya mendapat pinjaman saya Rp900,000,000 dari SANDRAOVIALOANFIRM sangat mudah dalam 24 jam yang saya diterapkan, Jadi saya memutuskan untuk berbagi pekerjaan yang baik dari Allah melalui SANDRAOVIALOANFIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat Anda jika Anda membutuhkan pinjaman Anda lebih baik kontak SANDRAOVIALOANFIRM. menghubungi mereka melalui email:. (Sandraovialoanfirm@gmail.com)
Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (widyaokta750@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman.

Leonardo Sanchez said...

Halo, saya Mr Leonardo Sanchez, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman kesempatan waktu hidup. Apakah Anda membutuhkan pinjaman mendesak untuk melunasi hutang-hutang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman modal untuk meningkatkan bisnis Anda? Apakah Anda pernah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek? Tidak terlihat lagi karena kami berada di sini untuk semua masalah keuangan Anda di masa lalu. Kami meminjamkan dana kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan, yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, untuk berinvestasi di bisnis di tingkat 2%. Saya ingin menggunakan media ini untuk menginformasikan bahwa kami membuat handal dan penerima bantuan dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mail di: (sanchezloanfirm@gmail.com)

ชัยภัฏ จันทร์วิไล said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
* Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas menghantar permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang daripada 24 jam
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
dari awak.

Hubungi syarikat ini sah dan berlesen, yang diberi kuasa
untuk memberi bantuan kewangan kepada Everybody
Maklumat dan permohonan pinjaman lebih bentuk

email: cashfirmarena@gmail.com


Selamat sejahtera
Sir Joel Williams
FIRM TUNAI PINJAMAN SYARIKAT
Ketua Pegawai Eksekutif
TEL: +60183723787
E-mel: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Meryl Heitinga said...

Adakah anda seorang pelabur sedang mencari pembiayaan atau dalam mencari

pinjaman sah? Bosan dengan mencari Pinjaman dan Gadai janji? mempunyai

anda pernah ditolak oleh bank anda? Adakah anda bosan dengan mesyuarat orang yang salah,

membayar yuran pendahuluan tanpa ganjaran? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk

membersihkan hutang / bil-bil anda dan memulakan perniagaan? kemudian anda

trauma kewangan berakhir. Kami menawarkan Pinjaman dalam pelbagai mata wang

dengan kadar faedah yang sangat rendah pada kadar 2% setahun. Kami disahkan dan kepercayaan

layak. kami boleh membantu anda dengan bantuan kewangan. Jika

berminat jangan kembali kepada kami
chosengenerationloans@fastservice.com
http://chosengerationloans.webs.com/

Daniel Arjan said...

Hello,
Saya Juan Diego, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman peluang seumur hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? mencari lebih banyak kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu. Kami memberikan pinjaman dana kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 2%. Saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami memberikan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (diegosaintloans@outlook.com)

jurjanibude0811@gmail.com said...

Nama saya Jurjani Budi dari Subang Jaya malaysia. Saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena ada scamers dan curang di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu saya secara finansial tegang dan putus asa ketika toko saya mendapat dibakar, saya pergi ke bank saya tidak memenuhi syarat untuk pinjaman saya scammed oleh beberapa pemberi pinjaman dan serikat kredit online. Saya hampir kehilangan harapan sampai seorang teman saya merujuk saya ke pemberi pinjaman sangat handal yang disebut pinjaman tanpa jaminan AASIMAHA Adila AHMED PINJAMAN FIRM sebesar Rm 250 juta dalam waktu kurang dari 14 jam tanpa tekanan atau stres pada tingkat bunga hanya 1%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah i diterapkan untuk dikirim langsung ke rekening saya tanpa penundaan. Karena saya berjanji saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres dan belajar lession dari kesalahan mereka. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi {aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com} Anda dapat juga menghubungi saya di emai saya {jurjanibude0811@gmail.com} Tidak ada biaya yang diperlukan harapan saya dan sukacita dipulihkan

Sekarang, semua saya lakukan adalah mencoba untuk bertemu dengan pembayaran pinjaman saya yang saya kirim langsung ke rekening bulanan.

Aasimah Aadila said...

Hola semua orang di laman web ini yang memerlukan bantuan pinjaman saya Abund dari Jakarta seorang janda dan ibu dari 1 putri Dina yang semuanya saya saya di sini untuk berkongsi dengan dunia dan sesama indonesia untuk membantu saya terima dan berdoa untuk ibu AASIMAH Adila AHMED KREDIT SYARIKAT yang membantu saya dengan 390jt ketika hidup yang bererti kurang dan tidak apa hidup itu semua bermula ketika putri saya saya suffery dari kanser dan doktor mengatakan kepada saya dia akan perlu melakukan pembedahan besar apabila saya mempunyai berita dari doktor saya menangis maha kuasa allah mengapa saya ada suami tidak ada ahli keluarga untuk membantu dan perniagaan tidak ledakan saya turun ke jalan jakatar mencari satu dan pinjaman untuk membantu menyelamatkan anak saya tidak ada badan boleh membantu saya itu 4 Mei 2016 ketika saya pergi ke cyber cafe di jalan saya untuk menaip mengatur mel saya ingin sidang Kemuncak kepada pertubuhan amal saya bertemu seorang lelaki yang berusia kelas sepasukan copy mengimbas gambar saya dari kad identitinya saya melihat dengan dia bentuk pinjaman cetakan yang sudah harus mengisi dengan dia aku kekuatan untuk menanyakan sekaligus sehingga dia mengatakan kepada saya bahawa ada sebuah syarikat pinjaman yang ia tahu betul bahawa akan membantu saya tanpa biaya apapun dan bahawa ia telah meminjam wang dari syarikat pinjaman 2 kali dengan gagal bahawa pejabat pusat syarikat pinjaman di saudi arabia dan mereka sangat cepat dan AASIMAHA asli Adila AHMED loan sYARIKAT (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) Dia memberi saya alamat e-mel ibu dan saya digunakan untuk kejutan terbesar saya saya mendapat peringatan pinjaman saya di telefon saya dalam masa kurang dari 17 jam .it seperti palsu ketika saya pertama kali melihat jumlah tetapi, itu semua sangat nyata itu akan menarik bagi anda untuk mengetahui bahawa sebelum saya bertemu mr Hassan saya telah cuba untuk mendapatkan pinjaman dari pelbagai syarikat beberapa akan menuntut bayaran pendaftaran dan beberapa kos pengangkutan dan kos insurans saya miskin saya tidak boleh membayar mereka apa yang mereka meminta saya untuk membayar please aku ingin kalian semua menjadi sangat berhati-hati dalam Internet saya akan cadangan anda untuk tidak mengajukan pinjaman di internet kerana tidak semua dari mereka adalah nyata mereka akan meminta anda untuk menghantar wang untuk pendaftaran, pemindahan, bayaran insurans dan masih anda tidak akan mendapatkan pinjaman anda jika anda benar-benar ingin melaksanakan di internet, hanya ada satu syarikat pinjaman saya percaya begitu banyak kerana jadi jika anda memerlukan pinjaman anda harus menghubungi AASIMAHA Adila AHMED dan mengikuti aturan dan peraturan dengan numember akaun anda yang benar dan saya meyakinkan anda bahawa anda akan mendapatkan pinjaman anda dalam masa kurang daripada 17 jam, anda boleh menghubungi syarikat pada (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) untuk setiap mempersoalkan saya
i ella akan tetap berterima kasih kepada AASIMAHA Adila AHMED menyelamatkan kehidupan dan membantu perniagaan meningkatkan lagi mungkin allah memperbesar syarikat ini

E-mel: (ellagomez2030@gmail.com)

aisyah said...

Nama saya Yusri aisyah, saya dari malaysia, sila mendengar, beberapa pemberi pinjaman di sini tidak bersedia untuk membantu anda, semua mereka hanya mahu di sini adalah untuk merobek anda wang yang diperolehi keras anda. Suami saya dan saya, mendapatkan pinjaman daripada peminjam yang berbeza dalam talian tetapi pada akhirnya, kita telah ditipu dan ditipu wang kita tanpa mendapat pinjaman kami dari syarikat-syarikat pinjaman yang berbeza dalam talian.
Kami juga meminjam wang untuk membayar untuk pemberi pinjaman dalam talian ini tetapi pada akhirnya, kita mendapat apa-apa.
Suami saya dan saya berada dalam hutang, dan kami tidak mempunyai sesiapa untuk lari ke tolong, perniagaan keluarga kami telah dimusnahkan dan kita di mana tidak dapat untuk mendapatkan wang untuk memenuhi perbelanjaan harian sehingga kita telah diperkenalkan kepada Puan Glory yang membantu kami dengan menawarkan kami jumlah pinjaman tidak bercagar sebanyak $ 150,000 tanpa cagaran.
Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana untuk mencapai Puan Glory atau mengikuti prosedur pinjaman, hubungi saya melalui e-mel saya: aisyahyu7@gmail.com
Atau anda boleh menghantar e-mel kepada Puan Maha Suci: gloryloanfirm@gmail.com

Ella gomez2030 said...

Hola semua orang di laman-laman yang memerlukan bantuan pinjaman saya abund Jakarta, seorang janda dan ibu kepada seorang anak perempuan Dina adalah semua saya di sini untuk berkongsi dengan dunia dan rakan-rakan dari Indonesia untuk membantu saya mengucapkan terima kasih dan mendoakan ibu AASIMAH Adila AHMED KREDIT SYARIKAT yang membantu saya dengan 390jt apabila kehidupan bermakna kurang dan tidak apa yang hidup adalah semua bermula apabila anak perempuan saya, saya suffery kanser dan doktor memberitahu saya dia akan perlu lakukan pembedahan besar apabila saya mempunyai berita dari doktor saya menangis dewa mahakuasa mengapa saya suami tidak ahli keluarga untuk membantu dan perniagaan tidak berkembang pesat aku ke jakatar jalan mencari satu dan pinjaman untuk membantu menyelamatkan anak saya tidak badan boleh membantu saya adalah 4 Mei 2016 apabila saya pergi ke kafe siber dalam perjalanan saya untuk menaip huruf menetapkan Saya hendak sidang kemuncak itu kepada pertubuhan kebajikan saya bertemu dengan seorang lelaki yang satu salinan kelas mate mengimbas gambar saya daripada kad pengenalannya saya melihat dengan dia bentuk pinjaman cetak yang perlu diisi dengan dia saya kuasa untuk menyiasat sekaligus jadi dia memberitahu saya bahawa ada sebuah syarikat pinjaman yang dia tahu dengan baik bahawa ia akan membantu saya tanpa sebarang caj dan bahawa dia telah meminjam wang dari syarikat pinjaman 2 kali dengan pinjaman gagal bahawa ibu pejabat syarikat itu di saudi arabia dan mereka sangat cepat dan asal AASIMAHA Adila AHMED pinjaman Syarikat (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) dia memberikan saya ibu alamat e-mel dan saya digunakan untuk kejutan terbesar saya Saya mendapat amaran pinjaman saya pada telefon saya dalam masa kurang daripada 17 jam .it adalah seperti palsu apabila saya mula-mula melihat nombor tetapi, ia adalah semua sangat nyata ia akan menjadi menarik untuk anda tahu bahawa sebelum saya bertemu mr Hassan Saya telah mencuba untuk mendapatkan pinjaman dari pelbagai syarikat ada yang memerlukan bayaran pendaftaran dan beberapa kos pemindahan caj dan insurans saya miskin Saya tidak boleh membayar mereka apa yang mereka meminta saya untuk membayar sila Saya mahu anda semua untuk berhati-hati dalam Internet yang saya akan menasihati anda untuk tidak memohon pinjaman di internet kerana tidak semua daripada mereka adalah nyata mereka akan meminta anda untuk menghantar wang untuk pendaftaran, pemindahan, kos insurans dan masih anda tidak akan mendapatkan pinjaman anda jika anda benar-benar mahu untuk memohon di internet, hanya ada satu syarikat pinjaman saya percaya banyak untuk jadi jika anda memerlukan pinjaman anda perlu menghubungi AASIMAHA Adila AHMED dan ikut kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan numember akaun anda adalah betul, dan saya memberi jaminan kepada anda bahawa anda akan mendapat pinjaman anda dalam masa kurang daripada 17 jam, anda boleh menghubungi syarikat itu di (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) bagi setiap soalan saya
i ella akan kekal berterima kasih kepada AASIMAHA Adila AHMED menyelamatkan nyawa dan membantu perniagaan meningkatkan lagi mungkin allah membesarkan syarikat ini

E-mel: (ellagomez2030@gmail.com)

affendi ali said...

nama saya adalah Affendi Ali dari Ipoh kira-kira 200 km ke utara Kuala Lumpur dan kira-kira 130 km ke selatan Pulau Pinang di Lebuhraya Utara-Selatan di Malaysia saya mahu semua orang membaca mesej ini dengan teliti apabila anda mahu pinjaman janganlah Engkau bebankan kepada semua penerbitan internet pemberi pinjaman pinjaman adalah semua palsu dan penipu i mahu untuk membiarkan anda tahu bahawa tempat terbaik untuk pemberi pinjaman sebenar halus pada halaman Berita Papers. anda akan bersetuju dengan saya bahawa tiada firma atau lander palsu dan tidak berdaftar akan dipaparkan di atas kertas berita tetapi anda boleh denda mereka di internet saya amat gembira untuk berkongsi cerita saya pada saya telah menderita di tangan pemiutang internet palsu di laman web tertentu i akan suka untuk menasihati untuk tidak membayar apa-apa yuran pendaftaran, yuran perpindahan, cukai, bayaran insurans kepada sesiapa pinjaman pemberi pinjaman di laman web ini, saya telah digunakan di beberapa syarikat pinjaman dan pemberi pinjaman di sini dan semua yang mereka lakukan adalah meminta saya untuk membayar yuran pendaftaran, yuran pemindahan, insurans, cukai dan Morgage beberapa meminta kad kredit dan nombor ATM kad pin i berasa amat kecewa dengan setiap pemberi pinjaman saya bertemu di laman web ini dan internet untuk pinjaman saya tidak pernah memberi saya apa-apa pinjaman tidak RM5, sebaliknya mereka meletakkan saya dalam hutang yang lebih . Saya dalam kesakitan kerana lebih banyak hutang dan kekecewaan saya kehilangan ibu saya tidak mempunyai wang untuk apa-apa, dan saya membayar bayaran lain untuk mendapatkan pinjaman untuk membuat aku besar semua i mendapatkan lebih hutang. Saya gembira apabila saya membaca NEWS PAPER minggu lepas mengenai firma pinjaman yang terkemuka di Asia {AASIMAHA Adila AHMED LOAN FIRM} yang memberikan pinjaman kesihatan Puan Lena Tijani untuk pemindahan buah pinggang pembedahan selepas saya membaca ini saya terkejut kerana saya bertanya kepada diri sendiri soalan , dan berfikir firma yang menjadi firma yang sangat baik kerana saya tidak memberi pinjaman perniagaan di mana saya akan membuat keuntungan firma memberi pinjaman kesihatan bagaimana jika mati orang yang saya fikir, ini memberikan saya keberanian untuk menulis {AASIMAHA Adila AHMED LOAN FIRM } dan saya memohon pinjaman sebanyak RM 70,000 Saya mengikuti semua perjanjian pinjaman dan prosedur kontrak, saya berfikir bahawa saya tidak mendapatkan pinjaman lagi, tetapi saya amat mengejutkan apabila pinjaman saya diluluskan dan dihantar ke akaun bank saya dengan SMS dalam saya telefon terus dalam tempoh 12 jam dari tarikh permohonan. Saya telah membayar semua hutang saya sekarang dan saya mendapat kewangan yang stabil kerana saya menulis mesej ini. Oleh itu, jika mana-mana anda berada di sini untuk memohon pinjaman, (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com), mereka adalah satu-satunya firma sebenar, yang lain adalah palsu. Hanya ikut semua prosedur dalam pinjaman firma dan saya memberi jaminan kepada anda bahawa anda akan mendapat pinjaman seperti saya berhati-hati dalam pinjaman internet, di LOAN FIRM NOMBOR AKAUN AASIMAADILAAHMED paling BE BETUL DENGAN NAMA BORANG PERMOHONAN
hubungi saya juga maka aku akan memberikan lebih banyak maklumat mengenai (affendiali84@gmail.com)
Terima kasih kerana membaca (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) cepat dan geniune

Michiel Hoogstrate said...

Hello
  Anda memerlukan pinjaman yang selesa untuk kepuasan anda?
  Kadar pinjaman tawaran @ 3% kadar faedah disediakan untuk tempatan berpatutan
dan peminjam antarabangsa.
  Kami disahkan, boleh dipercayai, boleh dipercayai, cekap, cepat
dinamik dan kita bekerjasama dengan pelanggan kami.
  Kami jangka panjang kredit lima puluh tahun maksimum
hubungi kami di (Xlcatlinloanfirm@gmail.com)


PERMOHONAN PINJAMAN
NAMA PERTAMA: ................................
JANTINA: .........................
STATUS AWAM: ...........................
ALAMAT: ................................
CITY / ZIP: .................
NEGARA: .................
UMUR: ............
JUMLAH DIPERLUKAN AS PINJAMAN: ..............
PINJAMAN TEMPOH: ...............
PENDAPATAN BULANAN: .............
PEKERJAAN: ............
TUJUAN PINJAMAN: ...........
nombor telefon yang sah: .............
FAX: ................
   MENGISI BORANG INI dan menghantar BACK TO (xlcatlinloanfirm@gmail.com)

amer said...

Kena reject sebab xda komitmen la.dia nak check korang punya bayaran macam mana kalau korang xda komitmen.sebab tu kena reject.setahu aku interest aeon paling rendah dari semua.0.8 interest.bank 11 interest.aku xtahu apa yang mahal nya.bodoh suki cida.pui

amer said...

Sistem akan reject terus

amer said...

Sistem akan reject terus

amer said...

Kena reject sebab xda komitmen la.dia nak check korang punya bayaran macam mana kalau korang xda komitmen.sebab tu kena reject.setahu aku interest aeon paling rendah dari semua.0.8 interest.bank 11 interest.aku xtahu apa yang mahal nya.bodoh suki cida.pui

merit hope said...

(merithope6@gmail.com)
Hello am Mrs, Merit. pemberi pinjaman kredit yang sah dan dapat diandalkan untuk pemberi pinjaman, eh tawaran pinjaman rumah, kredit mobil, pinjaman Hotel, tawaran komersial, yang harus memperbarui semua situasi keuangan di dunia / perusahaan untuk membantu mereka yang terdaftar pemberi pinjaman uang pinjaman pribadi, hipotek, kredit konstruksi , suku bunga rendah dari 2% dll modal, pinjaman usaha dan pinjaman kredit buruk kerja, start up. Kami membiayai proyek di tangan dan perusahaan Anda / mitra dan saya ingin menawarkan pinjaman pribadi untuk klien mereka dari USD $ 12.000 sampai $ 8.000.000 euro dan pound saja. Aku memberikan pinjaman usaha,
pinjaman pribadi, pinjaman mahasiswa, kredit mobil dan pinjaman untuk membayar tagihan. jika kamu
membutuhkan pinjaman yang harus Anda lakukan adalah untuk Anda untuk menghubungi saya secara langsung
Dalam: (merithope6@gmail.com)
Tuhan memberkati Anda.
Hormat kami,
Mrs: jasa Harapan
Email: (merithope6@gmail.com)

Catatan: Semua respon harus dikirim ke: (merithope6@gmail.com). hubungi kami melalui e-mail untuk informasi lebih lanjut

musa said...

Saya Musa Usman Alias , saya mahu menyaksikan kerja-kerja baik allah dalam hidup saya untuk orang-orang yang mendapatkan pinjaman di Asia dan bahagian-bahagian lain perkataan, kerana ekonomi tidak baik di beberapa negara. sedang mencari untuk pinjaman anda untuk perniagaan, kesihatan, hutang atau morgag? Jadi, anda perlu berhati-hati kerana banyak syarikat-syarikat pinjaman di internet adalah penipuan di laman web ini adalah palsu, Sila tidak mempercayai mana-mana firma pinjaman di sini banyak meminta anda untuk pendaftaran, memindahkan walaupun anda kad kredit dan nombor ATM kad pin saya telah mangsa penipuan pemberi pinjaman 6 kredit, saya hilang begitu banyak wang kerana saya mendapatkan pinjaman daripada syarikat-syarikat mereka dalam bertemu di laman blog ini. Saya hampir mati dalam proses itu kerana saya telah ditangkap oleh orang i memiliki hutang, sebelum saya dibebaskan dari penjara saya melihat kertas berita IA di balai polis kira-kira satu firma pinjaman daripada timur tengah AASIMAHA Adila AHMED PINJAMAN FIRMA yang membantu prisonals dan orang-orang pinjaman untuk memulakan perniagaan dengan cagaran .Apabila saya masih sedar i menulis kepada mereka untuk pinjaman sebanyak RM 180,000 untuk memulakan perniagaan motosikal saya dan menyelesaikan hutang saya kepada suprise saya pinjaman saya aproved i disuruh summitte akaun saya tetapi, tidak dikemaskini i lakukan maklumat saya dan mendapat pinjaman saya jadi saya memutuskan untuk berkongsi kerja yang baik dari Allah melalui AASIMAHA Adila AHMED LOAN FIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat anda jika anda memerlukan pinjaman anda lebih baik hubungan AASIMAHA Adila AHMED LOAN FIRM. menghubungi mereka melalui e-mel: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)

musa said...

Saya Musa Usman Alias , saya mahu menyaksikan kerja-kerja baik allah dalam hidup saya untuk orang-orang yang mendapatkan pinjaman di Asia dan bahagian-bahagian lain perkataan, kerana ekonomi tidak baik di beberapa negara. sedang mencari untuk pinjaman anda untuk perniagaan, kesihatan, hutang atau morgag? Jadi, anda perlu berhati-hati kerana banyak syarikat-syarikat pinjaman di internet adalah penipuan di laman web ini adalah palsu, Sila tidak mempercayai mana-mana firma pinjaman di sini banyak meminta anda untuk pendaftaran, memindahkan walaupun anda kad kredit dan nombor ATM kad pin saya telah mangsa penipuan pemberi pinjaman 6 kredit, saya hilang begitu banyak wang kerana saya mendapatkan pinjaman daripada syarikat-syarikat mereka dalam bertemu di laman blog ini. Saya hampir mati dalam proses itu kerana saya telah ditangkap oleh orang i memiliki hutang, sebelum saya dibebaskan dari penjara saya melihat kertas berita IA di balai polis kira-kira satu firma pinjaman daripada timur tengah AASIMAHA Adila AHMED PINJAMAN FIRMA yang membantu prisonals dan orang-orang pinjaman untuk memulakan perniagaan dengan cagaran .Apabila saya masih sedar i menulis kepada mereka untuk pinjaman sebanyak RM 180,000 untuk memulakan perniagaan motosikal saya dan menyelesaikan hutang saya kepada suprise saya pinjaman saya aproved i disuruh summitte akaun saya tetapi, tidak dikemaskini i lakukan maklumat saya dan mendapat pinjaman saya jadi saya memutuskan untuk berkongsi kerja yang baik dari Allah melalui AASIMAHA Adila AHMED LOAN FIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat anda jika anda memerlukan pinjaman anda lebih baik hubungan AASIMAHA Adila AHMED LOAN FIRM. menghubungi mereka melalui e-mel: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)

Mrs. Elizabeth Kean said...

Elizabeth berminat Pinjaman Limited adalah salah satu daripada syarikat-syarikat pinjaman persendirian yang terkemuka di seluruh dunia. Kami memberi pinjaman, pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda, Mortgage Pinjaman, Pinjaman untuk menyatukan debt.We anda telah teguh dan selama ini telah membangunkan pemahaman yang baik tentang keperluan anda dan keperluan individu. Kami komited untuk melayan pelanggan dengan adil dan menawarkan perkhidmatan yang profesional, mesra dan membantu. prosedur kami direka untuk patut anda, untuk memastikan bahawa kami menawarkan produk yang sesuai untuk keadaan anda, formaliti dikurangkan ke tahap minimum, dan bersama-sama dengan pendekatan yang fleksibel untuk setiap program, pastikan anda melengkapkan permintaan pinjaman anda. Kami telah membantu pelanggan berubah dan memperbaiki kehidupan mereka selama lebih 42 tahun dan kita benar-benar bebas, kita berada dalam kedudukan yang unik untuk menawarkan pelbagai pinjaman untuk semua jenis perniagaan dan individu. Matlamat kami adalah untuk memenuhi keperluan kewangan anda dan kepuasan anda adalah amat penting kepada kami. Itulah sebabnya kita perlu memberi pinjaman kepada kadar faedah 2%, sila kembali kepada kami hari ini jika anda berminat dalam perkhidmatan kami.
E-mel: elizabethkeen.loanfinance@gmail.com

David Smart said...

Hello,
Semua orang sedang gembira memberikan bukti besar saya pada bagaimana saya mendapat saya
keinginan jumlah pinjaman daripada Encik Ibrahim yang merupakan pengurus david pintar
syarikat pinjaman, saya ingin cepat menggunakan peluang ini untuk semoga seluruh
tahu dunia ini, Am Puan Maira lukas dari mexico, saya berada di carian
pinjaman untuk memulakan perniagaan saya sendiri untuk menyokong suami saya
mengenai perbelanjaan anak-anak jadi saya pergi dalam talian mencari pinjaman ketika saya
terserempak dengan beberapa pemberi pinjaman yang menipu dan scammed jauh sedikit wang saya
pada proses yang masa i mendapat keliru i tidak tahu apa yang perlu dilakukan
lagi kerana wang yang sedikit i telah mempunyai dengan saya telah diambil
oleh mereka anak haram penipuan yang memanggil diri mereka pemberi pinjaman pinjaman sebenar,
Maka pada suatu hari setia sebagai i telah melayari melalui internet
mencari kerja i terserempak dengan beberapa testimoni mengulas mengenai
forum oleh salah Mr nugyenven, dan Puan idohdo berkat kepada bagaimana mereka
menerima pinjaman mereka dari David pintar pinjaman Syarikat
E-mel: davidsmartloancompany@gmail.com Jadi saya berkata kepada diri saya sendiri bahawa saya mesti memberi
ini percubaan kerana saya begitu takut mengenai apa yang orang lain peminjam
lakukan kepada saya, Jadi saya pergi ke hadapan mengambil Alamat e-mel peribadi yang bersama-sama
dalam komen-komen di website jadi saya menghubungi beliau memaklumkan bahawa saya
telah dirujuk kepadanya oleh beberapa pelanggan yang menerima pinjaman mereka dari
syarikatnya, Mr nugyenven, dan Puan idohdo berkat, Oleh itu, apabila dia mendengar
bahawa beliau amat gembira dengan keadaan itu, Jadi dia meyakinkan saya bahawa saya sedang dalam
syarikat yang betul di mana saya boleh menerima jumlah pinjaman keinginan saya, Mereka memberikan saya
borang permohonan pinjaman peminjam untuk mengisi dan kembali, saya lakukan semua itu,
kepada mereka semua maklumat yang perlu saya tentang saya, Jadi saya telah diberi
terma dan syarat semua syarikat mereka berjalan lancar tanpa
sebarang kelewatan, dalam tidak kurang daripada 24 jam saya telah dimaklumkan bahawa pinjaman saya sah
jumlah $ 6.000.000 USD telah didaftarkan dan diluluskan oleh mereka
pinjaman lembaga pemegang amanah, Jadi pada proses yang masa i begitu gembira
apabila mereka memberitahu saya saya perlu menghantar mereka melalui perbankan butiran, tetapi saya
sedikit ragu-ragu untuk melakukannya jadi saya berkata saya mempunyai kepercayaan dan percaya untuk
ini panggilan pemberi pinjaman Mr abraham, i memberikan mereka akaun bank saya jadi
menghairankan saya menerima dan amaran dari bank saya bahawa akaun saya telah
dikreditkan dengan jumlah $ 5.000.000 USD david syarikat pinjaman pintar. Jadi saya segera
e-mel kepadanya bahawa saya mempunyai menerima pinjaman saya berjaya, Jadi sayang saya
saudara-saudara di luar sana masih mencari syarikat pinjaman yang tulen
i akan menasihati anda untuk sila hubungi Encik Abraham dengan yang sama
E-mel: davidsmartloancompany@gmail.com dan saya tahu dia juga akan membantu anda dengan
jumlah pinjaman keinginan anda okay, E-mel mereka hari ini dan anda akan gembira
awak buat.
Puan, Maira lukas

Mr.Anthony Dave. said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda.
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapat wang.
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%.
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) panjang.
* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan.
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan yang awal kurang daripada 24 jam.
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan.
daripada anda.

Hubungi syarikat amanah sah dan berlesen yang dibenarkan.
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui.

e-mel: trustloan87@gmail.com


BEST REGARD,
Mr.Anthony Dave.
Trust Loan Company
Email trustloan87@gmail.com

Ayesha Sadeeq said...

Hello, saya minta Puan Ayesha Sadeeq, Pengurus Sadeeq pinjaman invetments, Adakah anda berhutang? Anda ingin mengembangkan perniagaan anda, membayar bil-bil anda, kerja-kerja pengubahsuaian rumah, atau jika anda perlukan bantuan kewangan tujuan. Kami adalah untuk memberikan kehidupan yang lebih baik kepada orang di seluruh dunia dengan tiada caj untuk permohonan pinjaman polisi kami memberi pinjaman dengan kadar faedah 2% kepada individu dan Syarikat di bawah terma-terma dan syarat-syarat untuk memahami.
Hubungi kami melalui e-mel: (sadeeqinvestmentplan@gmail.com)

Mr.Anthony Dave. said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda.
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapat wang.
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%.
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) panjang.
* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan.
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan yang awal kurang daripada 24 jam.
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan.
daripada anda.

Hubungi syarikat amanah sah dan berlesen yang dibenarkan.
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui.

e-mel: trustloan87@gmail.com


BEST REGARD,
Mr.Anthony Dave.
Trust Loan Company
TEL: +60182359926
Email trustloan87@gmail.com

Adhi aini said...

Hello Setiap Satu, saya mrs Adhi Aini Dari Indonesia tetapi saya tinggal di sini di São Paulo, saya cepat mahu menggunakan media ini untuk ricih bukti bagaimana Tuhan mengarahkan saya kepada pemberi pinjaman pinjaman Legit dan sebenar yang telah mengubah hidup saya dari rumput untuk rahmat, daripada menjadi miskin untuk seorang wanita kaya yang kini boleh berbangga dengan kehidupan yang sihat dan kaya tanpa tekanan atau masalah kewangan. Selepas berbulan-bulan cuba untuk mendapatkan pinjaman di internet dan telah scammed jumlah Rp5,000.000 i menjadi begitu terdesak dalam mendapatkan pinjaman daripada pemberi pinjaman pinjaman legit talian yang tidak akan menambah kepada sakit saya, maka saya mengambil keputusan untuk menghubungi kawan saya yang baru-baru ini mendapat pinjaman dalam talian, kami berbincang mengenai isu itu dan membuat kesimpulan kami dia memberitahu saya tentang Wanita yang dikenali sebagai Puan Elizabeth yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Elizabeth Kean pinjaman Firm. Jadi saya memohon jumlah pinjaman (Rp300,000.000) dengan kadar faedah rendah sebanyak 2%, jadi pinjaman telah diluluskan dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan di mana dibuat mengenai pemindahan pinjaman dan dalam masa kurang daripada 4 jam, pinjaman itu didepositkan ke dalam bank saya. Jadi saya ingin menasihatkan mana-mana satu yang memerlukan pinjaman untuk dengan cepat menghubungi beliau melalui e-mel .. elizabethkeen.loanfinance@gmail.com Dia tidak tahu yang sedang melakukan ini saya berdoa agar Allah akan memberkati dia untuk perkara yang baik yang dilakukannya dalam hidup saya. anda juga boleh hubungi saya di adhiaini05@gmail.com. untuk maklumat lanjut.

Mrs. Elizabeth Kean said...

Hello Encik dan Puan Adakah anda sedang mencari pinjaman? , Sama ada untuk perniagaan anda atau untuk pelaksanaan pelancaran semula projek, sama ada untuk membeli anda sebuah apartmen atau membayar
hutang. Saya seorang pemberi pinjaman peribadi yang menawarkan anda perkhidmatan saya pinjaman antara individu swasta dalam bidang-bidang berikut: - PINJAMAN PERIBADI - HARTANAH PINJAMAN - MORTGAGE PINJAMAN - AUTO PINJAMAN - PINJAMAN PENEBUSAN HUTANG - PINJAMAN PENINGKATAN MODAL - PINJAMAN LAIN Kadar faedah kita 2% , anda boleh menghubungi kami melalui e-mel: elizabethkeen.loanfinance@gmail.com untuk pinjaman anda hari ini
terima kasih.
Puan Elizabeth

Mrs. Elizabeth Kean said...

Hello Encik dan Puan Adakah anda sedang mencari pinjaman? , Sama ada untuk perniagaan anda atau untuk pelaksanaan pelancaran semula projek, sama ada untuk membeli anda sebuah apartmen atau membayar
hutang. Saya seorang pemberi pinjaman peribadi yang menawarkan anda perkhidmatan saya pinjaman antara individu swasta dalam bidang-bidang berikut: - PINJAMAN PERIBADI - HARTANAH PINJAMAN - MORTGAGE PINJAMAN - AUTO PINJAMAN - PINJAMAN PENEBUSAN HUTANG - PINJAMAN PENINGKATAN MODAL - PINJAMAN LAIN Kadar faedah kita 2% , anda boleh menghubungi kami melalui e-mel: elizabethkeen.loanfinance@gmail.com untuk pinjaman anda hari ini
terima kasih.
Puan Elizabeth

maryan sani said...

Halo, aku Puan Maryan sani pemberi Pinjaman Pinjaman Peribadi. Perusahaan Kami menyediakan Pinjaman Pada Tingkat rendah 2%. Apakah Anda Perlu Pinjaman Mendesak Untuk melunasi Utang Anda, Atau Anda membutuhkan Pinjaman Untuk Meningkatkan Bisnis Anda, tagihan TUNAI VISA VISA Anda dan Meningkatkan Anda Fasiliti Perusahaan? Anda Telah Putusan yang Ditolak Oleh bank dan Institusi Kewangan lainnya? Layanan ini kepada Akan Memberikan Baik dojdocb.html entiti, syarikat, Bisnis lelaki dan Wanita Dan Kami TIDAK costomers terburu-buru kami pada TUNAI VISA VISA, melainkan Kita Memberikan Acha lebih pilkada waktu Untuk melunasi laon Acha Telah dikumpulkan. Namun, Peluang Kewangan Pada Langkah pintu Anda, jadi hubungi kami hari ini kepada melalui e-mel di: maryansaniloancompany@gmail.com

Grace Morgan said...

PINJAMAN FAST MENAWARKAN ONLINE AT GRACE MORGAN PINJAMAN SYARIKAT ... Grace Morgan Pinjaman Syarikat adalah pembekal terkemuka pinjaman Worldwide Tidak kira apa keadaan kewangan anda, kami boleh membantu mendapatkan cash.We anda sendiri menyediakan pinjaman untuk penyatuan hutang, pembaikan rumah, tidak bercagar pinjaman, pinjaman untuk kredit buruk, pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman Pelajar, pinjaman kereta, mengurangkan Hutang Kad kredit, Harta dan Mortgages Real anda pada kadar faedah 2%. tawaran pinjaman dalam talian kami adalah cepat dan mudah ke apply.it adalah 100% Jaminan dan safe.do hubungi kami sekarang untuk maklumat lanjut AT Gracemorganloancompany@gmail.com

Joyce Roland said...

Good Day Sir / Madam:
Mendapatkan pinjaman yang sah selalu menjadi masalah besar Untuk klien
yang memiliki kebutuhan keuangan. Masalah kredit dan agunan yang
sesuatu yang klien selalu khawatir tentang ketika mencari pinjaman
dari pemberi pinjaman yang sah. Tapi Joyce Roland Pinjaman Perusahaan telah membuat
bahwa perbedaan dalam industri pinjaman. Kita dapat mengatur untuk pinjaman
dari kisaran $ 5,000.00 sampai $ 500.000,00
Layanan kami meliputi:
Konsolidasi hutang
Hipotek kedua
Pinjaman Bisnis
Pinjaman pribadi
Pinjaman International
Tidak ada jaminan sosial dan tidak ada pemeriksaan kredit, 100% Guarantee.All Anda harus
lakukan adalah mari kita tahu persis apa yang Anda inginkan dan kami pasti akan membuat Anda
mimpi yang menjadi kenyataan. Joyce Roland Pinjaman Perusahaan. mengatakan YES ketika bank Anda mengatakan TIDAK.
Terakhir, kami mendanai skala kecil perusahaan pinjaman, perantara, skala kecil
lembaga keuangan karena kita memiliki modal terbatas. Untuk selanjutnya
Rincian untuk pergi tentang pengadaan kontak pinjaman kami, Mohon menanggapi
segera email ini di: joycerolandloancompany@gmail.com.
Terima kasih